Medarbejdere på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

IFRO > Medarbejdere

Henrik Egelyng

Henrik Egelyng

Lektor

  • Sektion for Global Udvikling

    Rolighedsvej 25, 1958 Frederiksberg C, Bygning B, 1. sal, Bygning: 1.101B

    Telefon: +45 35 33 68 70

Ph.d. Samfundsvidenskab (1995) and Cand. comm m. Internationale Udviklingsstudier (1988). Naturvidenskabelig basiseksamen (1983).

Henrik Egelyng forsker og underviser tværvidenskabeligt indenfor ​​institutionel - økologisk og naturressource – økonomi og i samspillet mellem samfund og naturgrundlag. Konkret forsker Henrik i institutionelle spilleregler for økologisk effektivitet i Norske værdikæder i fiskeri- og landbrugs-sektoren (CYCLE), og institutionelle forudsætninger for værdiskabelse i fødevaresektorn i Afrika (VALOR), EU og Norden. Tjenesterejser i mere end 25 lande, som teamleder / medlem af missionteams, og bidrag som oplægsholder på internationale konferencer og workshops, har givet Henrik international erfaring i form af samarbejde med individer fra forskellige kulturer og fagområder. Han har også en lang ´track record´ som forfatter og gransker af forskningsansøgninger og manuskripter, samt evaluering og monitering af forsknings- og udviklingsprojekter. Henrik har opnået anerkendelse for sin innovative tilgang til udviklingsforskning, og tror på værdien af ​​at tænke ud af kasser og forfølge win-win-løsninger, herunder via innovativ anvendelse af økonomiske instrumenter til at opnå inklusiv grøn omstilling og vækst.

Undervisnings- og vejledningsområder

Undervisning

Kursusleder for Organic and Regional Food Systems (2017), Organic Food Systems (februar-april 2016).

Underviste i studieåret 2015/2014 og 2014/2013 som gæstelærer ved kurset Food Industry: Structure and Economics og Global Environmental Governance.

Supervision

M.Sc theses: Tuuli Orasma (FI), Erzila Charizi (GR), Klaudia Lestyánszka (SK), Thomas Mark Freivald Nielsen (UK), Nanna B.D. Olesen (DK), Christina Hedegård Hyttel (DK), Bettina Aagaard Vester (Internship, DK), Marie Heering Fredskild og Pablo Rodriguez de Castro (Spain) samt  (co-supervision); Ph.d. studerende J.P.B. Lillesøe, Fredah Maina, Gervase Kuwaaboong, og Innocensia John samt Ph.d. Liu, Yuexian (China), og M.Sc Elsebeth Dam Nordlund (DK).

Udvalgte publikationer

  1. Udgivet

    Milliarder til forskel: fra lokal mad til beskyttet geografisk oprindelse

    Egelyng, H. & Hansen, H. O. 2013 I : Tidsskrift for Landoekonomi. 199, 2, s. 39-51 13 s.

    Publikation: ForskningTidsskriftartikel

  2. Udgivet

    African food origins and protected geographical indications

    Egelyng, H. 2015 Alternative approaches to food security in Asia: what are the effects and at what costs?. s. 4 1 s.

    Publikation: Forskning - peer reviewKonferenceabstrakt i proceedings

  3. Udgivet

    Global studies in a material world: how far can natural & social sciences integrate?

    Egelyng, H. 2014 Improving University Science Teaching and Learning: Pedagogical Projects 2014. Department of Science Education, University of Copenhagen, s. 43-58 16 s.

    Publikation: ForskningBidrag til bog/antologi

  4. Comparative institutional analysis of certified organic agriculture conditions in Brazil and China

    Egelyng, H., Abreau, L. S. D., Li, L. & Fonseca, M. F. 2013 Organic Agriculture for Sustainable Livelihoods. Halberg, N. & Muller, A. (red.). Routledge, s. 204-222 19 s.

    Publikation: Forskning - peer reviewBidrag til bog/antologi

  5. Managing agricultural biotechnology for sustainable development: the case of semi-arid India

    Egelyng, H. 2000 I : International Journal of Bio Technology. 2, 4

    Publikation: Forskning - peer reviewTidsskriftartikel

  6. Accepteret/In press

    Why institutional environments for agroforestry seed system matters

    Lillesø, J-P. B., Harwood, C., Derero, A., Graudal, L., Roshetko, J. M., Kindt, R., Moestrup, S., Omondi, W. O., Holtne, N., Mbora, A., van Breugel, P., Dawson, I. K., Jamnadass, R. & Egelyng, H. 2017 (Accepteret/In press) I : Development Policy Review. 33 s.

    Publikation: Forskning - peer reviewTidsskriftartikel

  7. Udgivet

    Upcycling food for planet earth: towards total utilization of co-streams

    Egelyng, H., Romsdal, A., Slizyte, R., Carvajal, A., Jouvenot, L., Hebrok, M., Honkapää, K., Wold, J. P., Seljåsen, R. & Aursand, M. 2015

    Publikation: Forskning - peer reviewKonferenceabstrakt til konference

ID: 45243259