Hvilken rolle spiller økonomiske faktorer for forbrugernes kostsammensætning? – University of Copenhagen

English > Calendar/Arrangementer > Past events > 2015 > JDJ tiltrædelsesforelæ...

Hvilken rolle spiller økonomiske faktorer for forbrugernes kostsammensætning?

Invitation til tiltrædelsesforelæsning ved professor mso Jørgen Dejgård Jensen, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, SCIENCE, Københavns Universitet

De fleste danskere følger ikke ernæringseksperternes kostråd, for eksempel om at spise 600 g. frugt og grønt om dagen eller 2-300 g. fisk om ugen, eller om at undgå for meget sukker, fedt og salt i kosten. Forskningen har peget på en række forklaringer herpå, herunder betydningen af forskellige fysiske, sociale, kulturelle, institutionelle og økonomiske faktorer.
I forelæsningen vil Jørgen Dejgård Jensen give et overblik over nogle af de væsentligste økonomiske faktorers betydning for forbrugernes beslutninger, når det gælder deres fødevareforbrug, ligesom han vil gennemgå forskellige muligheder for at anvende økonomiske incitamenter til at påvirke forbrugernes valg.

Praktisk information

Tiltrædelsesforelæsningen finder sted i:
Lokale A1-01.11
Bülowsvej 17,
1870 Frederiksberg

Efter forelæsningen, vil der være en reception i:
Frokoststuen, Bygning A, Stuen
Rolighedsvej 25,
1958 Frederiksberg

Lokalerne er i gåafstand fra hinanden.

Tiltrædelsesforelæsningen er åben for alle.
Tilmelding er ikke nødvendig.