Nem øko-plantemad 

Virksomheders syn på muligheder og udfordringer ved at lancere økologiske, plantebaserede convenience-produkter til detailhandlen

Formålet med dette projekt er at kvalificere fremtidens økologiske plantebaserede convenience-produkter. Hvor ligger de største udfordringer og muligheder ifølge forarbejdningsvirksomhederne selv?

 

 

Projektet vil kortlægge og afdække holdninger hos eksisterende producenter af plantebaserede produkter til detailhandlen. Kortlægningen vil omfatte flere typer virksomheder for at repræsentere en bredde i holdninger.

Undersøgelsen vil være kvalitativ og munde ud i en analyse, der tematiserer og adresserer de, set fra virksomhedernes synspunkt, nødvendige politiske og samfundsmæssige tiltag, der kan understøtte en mere plantebaseret fremtid. Dette kobles med eksisterende forbrugerviden.

 

Projektet gennemføres ud fra tre overordnede aktiviteter:

  1. Kortlægning af relevante virksomheder og produktporteføljer.

  2. Rekruttering og interviews med virksomheder om deres syn på udfordringer og nødvendige tiltag samt analyse af tematikker, som kan pege mod en handlingsplan.

  3. Konference, der formidler og diskuterer resultater og kobler forbrugerdata til virksomhedsdata.

 

 

 

Projektet udføres af forskere fra Institut for Fødevare– og Ressourceøkonomi.

 

Name Title Phone E-mail
Search in Name Search in Title Search in Phone
Mette Weinreich Hansen Associate Professor +4535327018 E-mail

Støttet af:

Nem øko-plantemad har modtaget støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug.

Projekt: Nem øko-plantemad
Periode:  1. januar til 31. december 2023

Kontakt

Mette Weinreich Hansen
Lektor
Sektion for Forbrug, Bioetik og Regulering
mette.weinreich@ifro.ku.dk