Økonomiske incitamenter og offentlig kostforplejning til de ældre

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Standard

Økonomiske incitamenter og offentlig kostforplejning til de ældre. / Jensen, Jørgen Dejgård.

In: Samfundsoekonomen, Vol. 2016, No. 2, 06.2016, p. 29-34.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Jensen, JD 2016, 'Økonomiske incitamenter og offentlig kostforplejning til de ældre', Samfundsoekonomen, vol. 2016, no. 2, pp. 29-34.

APA

Jensen, J. D. (2016). Økonomiske incitamenter og offentlig kostforplejning til de ældre. Samfundsoekonomen, 2016(2), 29-34.

Vancouver

Jensen JD. Økonomiske incitamenter og offentlig kostforplejning til de ældre. Samfundsoekonomen. 2016 Jun;2016(2):29-34.

Author

Jensen, Jørgen Dejgård. / Økonomiske incitamenter og offentlig kostforplejning til de ældre. In: Samfundsoekonomen. 2016 ; Vol. 2016, No. 2. pp. 29-34.

Bibtex

@article{146e3a428244452c8c4b2a5e6de18501,
title = "{\O}konomiske incitamenter og offentlig kostforplejning til de {\ae}ldre",
abstract = "En velfungerende kostforplejning til de {\ae}ldre, som sikrer at de {\ae}ldre dagligt f{\aa}r d{\ae}kket deres energibehov med en sund og n{\ae}rende kost, har stor betydning for de {\ae}ldres velf{\ae}rd og sundhedstilstand, hvilket igen har betydning for de offentlige udgifter og for samfunds{\o}konomien. Imidlertid er den kommunale madservice med j{\ae}vne mellemrum udsat for kritik i medierne, hvor m{\aa}ltiderne bl.a. kritiseres for at v{\ae}re for ensformige og kedelige, og dermed ikke i tilstr{\ae}kkelig grad tilskynder brugerne til at spise dem. I denne artikel ses p{\aa} de {\o}konomiske incitamentsstrukturer omkring den kommunale madservice, herunder om incitamenterne virker fremmende eller begr{\ae}nsende p{\aa} kvaliteten af madservicen og p{\aa} de {\ae}ldres brug af ordningerne.",
author = "Jensen, {J{\o}rgen Dejg{\aa}rd}",
year = "2016",
month = jun,
language = "Dansk",
volume = "2016",
pages = "29--34",
journal = "Samfundsoekonomen",
issn = "0108-3937",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Økonomiske incitamenter og offentlig kostforplejning til de ældre

AU - Jensen, Jørgen Dejgård

PY - 2016/6

Y1 - 2016/6

N2 - En velfungerende kostforplejning til de ældre, som sikrer at de ældre dagligt får dækket deres energibehov med en sund og nærende kost, har stor betydning for de ældres velfærd og sundhedstilstand, hvilket igen har betydning for de offentlige udgifter og for samfundsøkonomien. Imidlertid er den kommunale madservice med jævne mellemrum udsat for kritik i medierne, hvor måltiderne bl.a. kritiseres for at være for ensformige og kedelige, og dermed ikke i tilstrækkelig grad tilskynder brugerne til at spise dem. I denne artikel ses på de økonomiske incitamentsstrukturer omkring den kommunale madservice, herunder om incitamenterne virker fremmende eller begrænsende på kvaliteten af madservicen og på de ældres brug af ordningerne.

AB - En velfungerende kostforplejning til de ældre, som sikrer at de ældre dagligt får dækket deres energibehov med en sund og nærende kost, har stor betydning for de ældres velfærd og sundhedstilstand, hvilket igen har betydning for de offentlige udgifter og for samfundsøkonomien. Imidlertid er den kommunale madservice med jævne mellemrum udsat for kritik i medierne, hvor måltiderne bl.a. kritiseres for at være for ensformige og kedelige, og dermed ikke i tilstrækkelig grad tilskynder brugerne til at spise dem. I denne artikel ses på de økonomiske incitamentsstrukturer omkring den kommunale madservice, herunder om incitamenterne virker fremmende eller begrænsende på kvaliteten af madservicen og på de ældres brug af ordningerne.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2016

SP - 29

EP - 34

JO - Samfundsoekonomen

JF - Samfundsoekonomen

SN - 0108-3937

IS - 2

ER -

ID: 162894843