Mærker for velfærdssvinekød i Danmark, Sverige og Tyskland

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingReport chapterResearch

Standard

Mærker for velfærdssvinekød i Danmark, Sverige og Tyskland. / Christensen, Tove; Hansen, Henning Otte; Denver, Sigrid; Nordström, Leif Jonas; Olsen, Jakob Vesterlund; Sandøe, Peter.

Styrkelse af grisenes velfærd gennem markedsdrevne initiativer: Formidling af resultater fra to forskningsprojekter. ed. / Tove Christensen; Peter Sandøe. Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet, 2020. p. 17-30.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingReport chapterResearch

Harvard

Christensen, T, Hansen, HO, Denver, S, Nordström, LJ, Olsen, JV & Sandøe, P 2020, Mærker for velfærdssvinekød i Danmark, Sverige og Tyskland. in T Christensen & P Sandøe (eds), Styrkelse af grisenes velfærd gennem markedsdrevne initiativer: Formidling af resultater fra to forskningsprojekter. Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet, pp. 17-30. <https://static-curis.ku.dk/portal/files/244569033/Styrkelse_af_grisenes_velfaerd_2020.pdf>

APA

Christensen, T., Hansen, H. O., Denver, S., Nordström, L. J., Olsen, J. V., & Sandøe, P. (2020). Mærker for velfærdssvinekød i Danmark, Sverige og Tyskland. In T. Christensen, & P. Sandøe (Eds.), Styrkelse af grisenes velfærd gennem markedsdrevne initiativer: Formidling af resultater fra to forskningsprojekter (pp. 17-30). Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet. https://static-curis.ku.dk/portal/files/244569033/Styrkelse_af_grisenes_velfaerd_2020.pdf

Vancouver

Christensen T, Hansen HO, Denver S, Nordström LJ, Olsen JV, Sandøe P. Mærker for velfærdssvinekød i Danmark, Sverige og Tyskland. In Christensen T, Sandøe P, editors, Styrkelse af grisenes velfærd gennem markedsdrevne initiativer: Formidling af resultater fra to forskningsprojekter. Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet. 2020. p. 17-30

Author

Christensen, Tove ; Hansen, Henning Otte ; Denver, Sigrid ; Nordström, Leif Jonas ; Olsen, Jakob Vesterlund ; Sandøe, Peter. / Mærker for velfærdssvinekød i Danmark, Sverige og Tyskland. Styrkelse af grisenes velfærd gennem markedsdrevne initiativer: Formidling af resultater fra to forskningsprojekter. editor / Tove Christensen ; Peter Sandøe. Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet, 2020. pp. 17-30

Bibtex

@inbook{0f39c6bb1ef8471e8c7a0929cc6040dc,
title = "M{\ae}rker for velf{\ae}rdssvinek{\o}d i Danmark, Sverige og Tyskland",
abstract = "De seneste par {\aa}r er der kommet en r{\ae}kke nye velf{\ae}rdsm{\ae}rker for svinek{\o}d p{\aa} markedet i Danmark og Tyskland. Markedet i Sverige er lidt anderledes med en lovgivning, der ligger markant over den danske og tyske. Vi har estimeret, at frilands- og {\o}kologisk svinek{\o}d tilsammen fylder cirka 5 procent af forbruget i Danmark og mindre i Sverige og Tyskland. I Danmark fylder velf{\ae}rdsm{\ae}rker iden indend{\o}rs griseproduktion i st{\o}rrelsesorden 6 procent. I Tyskland udg{\o}r svinek{\o}d under ordningen Initiative Tierwohl, med dyrevelf{\ae}rdskrav der liggerover lovgivningen i Tyskland men under de danske m{\ae}rker med forbedrede indend{\o}rs forhold, cirka 20 procent af forbruget af svinek{\o}d. I Sverige er der meget lille markedsandel for m{\ae}rker baseret p{\aa} indend{\o}rs produktion med dyrevelf{\ae}rd udover svensk lovgivning. De tre lande adskiller sig endvidere ved deres handel med omverdenen, idet cirka 90 procent af den danske produktion eksporteres, mens knapt halvdelen af den tyske og kun 10 procent af den svenske produktion eksporteres. Til geng{\ae}ld har Sverige den st{\o}rste relative import estimeret til i st{\o}rrelsesorden en tredjedel af deres forbrug af svinek{\o}d.",
author = "Tove Christensen and Hansen, {Henning Otte} and Sigrid Denver and Nordstr{\"o}m, {Leif Jonas} and Olsen, {Jakob Vesterlund} and Peter Sand{\o}e",
year = "2020",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93768-18-5",
pages = "17--30",
editor = "Tove Christensen and Peter Sand{\o}e",
booktitle = "Styrkelse af grisenes velf{\ae}rd gennem markedsdrevne initiativer",
publisher = "Institut for F{\o}devare- og Ressource{\o}konomi, K{\o}benhavns Universitet",

}

RIS

TY - GEN

T1 - Mærker for velfærdssvinekød i Danmark, Sverige og Tyskland

AU - Christensen, Tove

AU - Hansen, Henning Otte

AU - Denver, Sigrid

AU - Nordström, Leif Jonas

AU - Olsen, Jakob Vesterlund

AU - Sandøe, Peter

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - De seneste par år er der kommet en række nye velfærdsmærker for svinekød på markedet i Danmark og Tyskland. Markedet i Sverige er lidt anderledes med en lovgivning, der ligger markant over den danske og tyske. Vi har estimeret, at frilands- og økologisk svinekød tilsammen fylder cirka 5 procent af forbruget i Danmark og mindre i Sverige og Tyskland. I Danmark fylder velfærdsmærker iden indendørs griseproduktion i størrelsesorden 6 procent. I Tyskland udgør svinekød under ordningen Initiative Tierwohl, med dyrevelfærdskrav der liggerover lovgivningen i Tyskland men under de danske mærker med forbedrede indendørs forhold, cirka 20 procent af forbruget af svinekød. I Sverige er der meget lille markedsandel for mærker baseret på indendørs produktion med dyrevelfærd udover svensk lovgivning. De tre lande adskiller sig endvidere ved deres handel med omverdenen, idet cirka 90 procent af den danske produktion eksporteres, mens knapt halvdelen af den tyske og kun 10 procent af den svenske produktion eksporteres. Til gengæld har Sverige den største relative import estimeret til i størrelsesorden en tredjedel af deres forbrug af svinekød.

AB - De seneste par år er der kommet en række nye velfærdsmærker for svinekød på markedet i Danmark og Tyskland. Markedet i Sverige er lidt anderledes med en lovgivning, der ligger markant over den danske og tyske. Vi har estimeret, at frilands- og økologisk svinekød tilsammen fylder cirka 5 procent af forbruget i Danmark og mindre i Sverige og Tyskland. I Danmark fylder velfærdsmærker iden indendørs griseproduktion i størrelsesorden 6 procent. I Tyskland udgør svinekød under ordningen Initiative Tierwohl, med dyrevelfærdskrav der liggerover lovgivningen i Tyskland men under de danske mærker med forbedrede indendørs forhold, cirka 20 procent af forbruget af svinekød. I Sverige er der meget lille markedsandel for mærker baseret på indendørs produktion med dyrevelfærd udover svensk lovgivning. De tre lande adskiller sig endvidere ved deres handel med omverdenen, idet cirka 90 procent af den danske produktion eksporteres, mens knapt halvdelen af den tyske og kun 10 procent af den svenske produktion eksporteres. Til gengæld har Sverige den største relative import estimeret til i størrelsesorden en tredjedel af deres forbrug af svinekød.

M3 - Bidrag til rapport

SN - 978-87-93768-18-5

SP - 17

EP - 30

BT - Styrkelse af grisenes velfærd gennem markedsdrevne initiativer

A2 - Christensen, Tove

A2 - Sandøe, Peter

PB - Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet

ER -

ID: 244569352