Medarbejdere på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) – Københavns Universitet

IFRO > Medarbejdere

Christian Pilegaard Hansen

Christian Pilegaard Hansen

Lektor

  • Sektion for Global Udvikling

    Rolighedsvej 25, 1958 Frb. C, Bygning B, 1. sal, Bygning: 1.205

    Telefon: +45 35 33 17 35Mobil: +45 61 66 27 46

Min forskning fokuserer på politisk økologi/politisk økonomi I forhold til naturressourcer i udviklingslande, d.v.s. relationerne mellem politik, økonomi og naturressourcers brug og bevaring. Jeg er specielt interesseret I tømmer og trækul. I forhold til tømmer har jeg forsket i benefit sharing og illegal tømmerhugst, herunder betydningen og effekten af EU's FLEGT aktionsplan (Forest Law Enforcement, Governance and Trade) og VPAs (Voluntary Partnership Agreements). Jeg er p.t. involveret i to større forskningsprogrammer. Et om Science and Power in participatory forestry (SCIFOR) og et andet om Access ad Exclusion along the charcoal commodity chain in Ghana (AX).

Jeg er ansvarlig for kandidatkurset i Political Ecology and underviser også på Interdisciplinary Land Use and Natural Resource Management course.  For øjeblikket vejleder jeg fire PhD studerende: Numan Amanzi og Srijana Baralpå SCIFOR projektet og Lawrence Brobbey og Frank Agyei på AX projektet og jeg vejleder selvfølgelig også kandidat og bachelor studerende. Jeg kan gode lide at vejlede så hvis du er interesseret i de ovenstående emner i forhold til dit speciale, så kontakt mig gerne.

Jeg er involveret i kapacitetsopbygning igennem SCIFOR og AX projekterne og deltager også i Building Stronger Universities in Developing Countries initiative, hvor jeg er involveret I aktiviteter på Kwame Nkrumah University of Science and Technology (Ghana) og Sokoine University of Agriculture (Tanzania). Jeg har erfaring fra langtidsudstationering og korttids konsulentarbejde.

Se mit Curriculum Vitae for yderligere detaljer.

Mulige interessekonflikter

None

ID: 34320163