Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikel

Dokumenter

  • Fulltext

    Forlagets udgivne version, 133 KB, PDF-dokument

Danmark har store og internationalt orienterede fødevarevirksomheder i flere sektorer, og det har skabt
en række stordriftsfordele. Når det gælder den plantebaserede fødevareindustri er situationen anderledes, og der kan gives forskellige forklaringer. De hidtidige erfaringer med at opbygge et ”grønt vækstlokomotiv” i Danmark er skuffende, og måske har Danmark ikke de samme konkurrencemæssige fordele inden for den plantebaserede fødevareindustri som i kød- og mejeriindustrien. For at kunne styrke sektoren er der brug for et tættere samarbejde mellem fødevarevirksomheder, myndigheder og forskningsverdenen i dannelsen af en egentlig plantebaseret fødevareklynge.
OriginalsprogDansk
TidsskriftFødevaremagasinet
Vol/bind2023
Udgave nummer1
Sider (fra-til)20-21
Antal sider2
StatusUdgivet - 2023

Antal downloads er baseret på statistik fra Google Scholar og www.ku.dk


Ingen data tilgængelig

ID: 335685993