Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel
Dokumenter
- Fulltext
Forlagets udgivne version, 133 KB, PDF-dokument
Danmark har store og internationalt orienterede fødevarevirksomheder i flere sektorer, og det har skabt
en række stordriftsfordele. Når det gælder den plantebaserede fødevareindustri er situationen anderledes, og der kan gives forskellige forklaringer. De hidtidige erfaringer med at opbygge et ”grønt vækstlokomotiv” i Danmark er skuffende, og måske har Danmark ikke de samme konkurrencemæssige fordele inden for den plantebaserede fødevareindustri som i kød- og mejeriindustrien. For at kunne styrke sektoren er der brug for et tættere samarbejde mellem fødevarevirksomheder, myndigheder og forskningsverdenen i dannelsen af en egentlig plantebaseret fødevareklynge.
en række stordriftsfordele. Når det gælder den plantebaserede fødevareindustri er situationen anderledes, og der kan gives forskellige forklaringer. De hidtidige erfaringer med at opbygge et ”grønt vækstlokomotiv” i Danmark er skuffende, og måske har Danmark ikke de samme konkurrencemæssige fordele inden for den plantebaserede fødevareindustri som i kød- og mejeriindustrien. For at kunne styrke sektoren er der brug for et tættere samarbejde mellem fødevarevirksomheder, myndigheder og forskningsverdenen i dannelsen af en egentlig plantebaseret fødevareklynge.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Fødevaremagasinet |
Vol/bind | 2023 |
Udgave nummer | 1 |
Sider (fra-til) | 20-21 |
Antal sider | 2 |
Status | Udgivet - 2023 |
Antal downloads er baseret på statistik fra Google Scholar og www.ku.dk
Ingen data tilgængelig
ID: 335685993