Dyrene på vores bord

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Standard

Dyrene på vores bord. / Gjerris, Mickey.

I: Kaskelot, Nr. 227, 2019, s. 26-29.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Harvard

Gjerris, M 2019, 'Dyrene på vores bord', Kaskelot, nr. 227, s. 26-29. <https://ifro.ku.dk/debatindlaeg/debatindlaeg-2019/dyrene-paa-vores-bord/>

APA

Gjerris, M. (2019). Dyrene på vores bord. Kaskelot, (227), 26-29. https://ifro.ku.dk/debatindlaeg/debatindlaeg-2019/dyrene-paa-vores-bord/

Vancouver

Gjerris M. Dyrene på vores bord. Kaskelot. 2019;(227):26-29.

Author

Gjerris, Mickey. / Dyrene på vores bord. I: Kaskelot. 2019 ; Nr. 227. s. 26-29.

Bibtex

@article{f7fd66de73fb40e18071c7088228607e,
title = "Dyrene p{\aa} vores bord",
abstract = "N{\aa}r vi spiser animalske produkter, spiser vi noget, der stammer fra et andet levende, f{\o}lende v{\ae}sen, der som os selv kan opleve livet som bedre eller v{\ae}rre. Det kommer n{\ae}ppe bag p{\aa} nogen. Vi ved godt, at koteletter ikke vokser p{\aa} tr{\ae}erne, og ost ikke dyrkes i en k{\o}ledisk. Ikke desto mindre har vi en forbl{\o}ffende evne til at ignorere det liv, som er g{\aa}et forud for k{\o}det p{\aa} vores bord. Der er langt fra den udslidte so p{\aa} vej til slagteriet, kyllingen med benproblemer og kalven, der bliver taget fra koen kort efter f{\o}dslen til disken i supermarkedet – s{\aa} langt, at vi form{\aa}r at g{\o}re os villet blinde for konsekvenserne af vores valg.",
author = "Mickey Gjerris",
year = "2019",
language = "Dansk",
pages = "26--29",
journal = "Kaskelot",
issn = "0106-0023",
number = "227",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Dyrene på vores bord

AU - Gjerris, Mickey

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Når vi spiser animalske produkter, spiser vi noget, der stammer fra et andet levende, følende væsen, der som os selv kan opleve livet som bedre eller værre. Det kommer næppe bag på nogen. Vi ved godt, at koteletter ikke vokser på træerne, og ost ikke dyrkes i en køledisk. Ikke desto mindre har vi en forbløffende evne til at ignorere det liv, som er gået forud for kødet på vores bord. Der er langt fra den udslidte so på vej til slagteriet, kyllingen med benproblemer og kalven, der bliver taget fra koen kort efter fødslen til disken i supermarkedet – så langt, at vi formår at gøre os villet blinde for konsekvenserne af vores valg.

AB - Når vi spiser animalske produkter, spiser vi noget, der stammer fra et andet levende, følende væsen, der som os selv kan opleve livet som bedre eller værre. Det kommer næppe bag på nogen. Vi ved godt, at koteletter ikke vokser på træerne, og ost ikke dyrkes i en køledisk. Ikke desto mindre har vi en forbløffende evne til at ignorere det liv, som er gået forud for kødet på vores bord. Der er langt fra den udslidte so på vej til slagteriet, kyllingen med benproblemer og kalven, der bliver taget fra koen kort efter fødslen til disken i supermarkedet – så langt, at vi formår at gøre os villet blinde for konsekvenserne af vores valg.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 26

EP - 29

JO - Kaskelot

JF - Kaskelot

SN - 0106-0023

IS - 227

ER -

ID: 240321424