Kan og vil danske svineproducenter producere velfærdssvinekød?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til rapportForskning

Beregninger af meromkostningerne ved at producere svinekød med højere dyrevelfærd er præsenteret for hver dyrevelfærdsdimension, som afdækket i tidligere kapitler. En række af initiativerne, som producenterne kan tage i
anvendelse for at sikre højere dyrevelfærd for grisene er reversible, og producenterne kan stort set omkostningsfrit træde ud af ordningen, hvis der ikke er et marked for et givet velfærdsprodukt. Der er også velfærdsdimensioner, som kræver irreversible investeringer med lang afskrivningshorisont, hvor den mest iøjnefaldende er løse søer i farestalden. Interviews med landmænd viser, at nogle
landmænd påtager sig den langsigtede omkostning uden sikkerhed for merpris ved afsætning, alene fordi produktionsformen er mere tiltalende.
OriginalsprogDansk
TitelStyrkelse af grisenes velfærd gennem markedsdrevne initiativer : Formidling af resultater fra to forskningsprojekter
RedaktørerTove Christensen, Peter Sandøe
Antal sider11
ForlagInstitut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet
Publikationsdatomar. 2020
Sider75-85
Kapitel6
ISBN (Trykt)978-87-93768-18-5
StatusUdgivet - mar. 2020

ID: 244569638