Kød: en antologi

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Standard

Kød : en antologi. / Gjerris, Mickey (Redaktør); Klingenberg, Rune (Redaktør); Meyer, Gitte; Tveit, Geir (Redaktør).

Tiderne Skifter, 2012. 316 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Harvard

Gjerris, M (red.), Klingenberg, R (red.), Meyer, G & Tveit, G (red.) 2012, Kød: en antologi. Tiderne Skifter. <http://www.tiderneskifter.dk/default.asp?pid=42&bogid=600>

APA

Gjerris, M. (red.), Klingenberg, R. (red.), Meyer, G., & Tveit, G. (red.) (2012). Kød: en antologi. Tiderne Skifter. http://www.tiderneskifter.dk/default.asp?pid=42&bogid=600

Vancouver

Gjerris M, (ed.), Klingenberg R, (ed.), Meyer G, Tveit G, (ed.). Kød: en antologi. Tiderne Skifter, 2012. 316 s.

Author

Gjerris, Mickey (Redaktør) ; Klingenberg, Rune (Redaktør) ; Meyer, Gitte ; Tveit, Geir (Redaktør). / Kød : en antologi. Tiderne Skifter, 2012. 316 s.

Bibtex

@book{df86823a43354992abc4d5d3eb72f39a,
title = "K{\o}d: en antologi",
abstract = "Fra at v{\ae}re et eftertragtet og i sig selv uproblematisk element i den daglige kost er k{\o}dspisning b{\aa}de i Danmark og mange andre lande i de seneste {\aa}rtier gradvis blevet et sp{\o}rgsm{\aa}l, der skal tages bevidst stilling til. Tendensen synes – i hvert fald i nogle samfundsgrupper – at v{\ae}re, at man ikke l{\ae}ngere blot naturligvis spiser k{\o}d, men beslutter sig for at v{\ae}re eller ikke at v{\ae}re k{\o}dspiser eller for kun at v{\ae}re k{\o}dspiser p{\aa} visse betingelser. Ofte er k{\o}dgryden nok fortsat et samlingspunkt, men den er ogs{\aa} udgangspunkt for konflikter, som ikke blot handler om, at den ene foretr{\ae}kker svin og den anden okse, men for eksempel om hvordan k{\o}det er blevet produceret. Eller om hvorvidt der overhovedet b{\o}r v{\ae}re k{\o}d i gryden. Redakt{\o}rerne af denne bog repr{\ae}senterer forskellige synspunkter og valg hvad ang{\aa}r k{\o}dspisning, men deler et {\o}nske om at fremme en ikke-polariserende debat om emnet. Ved at inddrage fagfolk med indsigt i biologiske, historiske, kulturelle, filosofiske, etiske og {\o}konomiske aspekter har vi s{\o}gt at frembringe en kalejdoskopisk pr{\ae}sentation af k{\o}dets og k{\o}dproduktionens rolle i dagligdag og samfundsliv, med tryk p{\aa} danske forhold, men uden at glemme, at verden er stor og Danmark et ganske lille land.",
author = "Gitte Meyer",
editor = "Mickey Gjerris and Rune Klingenberg and Geir Tveit",
year = "2012",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7973-497-5",
publisher = "Tiderne Skifter",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Kød

T2 - en antologi

AU - Meyer, Gitte

A2 - Gjerris, Mickey

A2 - Klingenberg, Rune

A2 - Tveit, Geir

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Fra at være et eftertragtet og i sig selv uproblematisk element i den daglige kost er kødspisning både i Danmark og mange andre lande i de seneste årtier gradvis blevet et spørgsmål, der skal tages bevidst stilling til. Tendensen synes – i hvert fald i nogle samfundsgrupper – at være, at man ikke længere blot naturligvis spiser kød, men beslutter sig for at være eller ikke at være kødspiser eller for kun at være kødspiser på visse betingelser. Ofte er kødgryden nok fortsat et samlingspunkt, men den er også udgangspunkt for konflikter, som ikke blot handler om, at den ene foretrækker svin og den anden okse, men for eksempel om hvordan kødet er blevet produceret. Eller om hvorvidt der overhovedet bør være kød i gryden. Redaktørerne af denne bog repræsenterer forskellige synspunkter og valg hvad angår kødspisning, men deler et ønske om at fremme en ikke-polariserende debat om emnet. Ved at inddrage fagfolk med indsigt i biologiske, historiske, kulturelle, filosofiske, etiske og økonomiske aspekter har vi søgt at frembringe en kalejdoskopisk præsentation af kødets og kødproduktionens rolle i dagligdag og samfundsliv, med tryk på danske forhold, men uden at glemme, at verden er stor og Danmark et ganske lille land.

AB - Fra at være et eftertragtet og i sig selv uproblematisk element i den daglige kost er kødspisning både i Danmark og mange andre lande i de seneste årtier gradvis blevet et spørgsmål, der skal tages bevidst stilling til. Tendensen synes – i hvert fald i nogle samfundsgrupper – at være, at man ikke længere blot naturligvis spiser kød, men beslutter sig for at være eller ikke at være kødspiser eller for kun at være kødspiser på visse betingelser. Ofte er kødgryden nok fortsat et samlingspunkt, men den er også udgangspunkt for konflikter, som ikke blot handler om, at den ene foretrækker svin og den anden okse, men for eksempel om hvordan kødet er blevet produceret. Eller om hvorvidt der overhovedet bør være kød i gryden. Redaktørerne af denne bog repræsenterer forskellige synspunkter og valg hvad angår kødspisning, men deler et ønske om at fremme en ikke-polariserende debat om emnet. Ved at inddrage fagfolk med indsigt i biologiske, historiske, kulturelle, filosofiske, etiske og økonomiske aspekter har vi søgt at frembringe en kalejdoskopisk præsentation af kødets og kødproduktionens rolle i dagligdag og samfundsliv, med tryk på danske forhold, men uden at glemme, at verden er stor og Danmark et ganske lille land.

M3 - Bog

SN - 978-87-7973-497-5

BT - Kød

PB - Tiderne Skifter

ER -

ID: 38413398