Læs mere og ansøg her.
Emily, Kvalitetskonsulent hos Coop Denmark
"Jeg bruger det, som jeg har lært på Integrated Food Studies-kandidatuddannelsen hver eneste dag."
Hvad arbejder du med?
Jeg er en del af kvalitetsafdelingen i Coop Danmark, hvor vi arbejder med at sikre fødevaresikkerhed i detailhandlen. I min stilling arbejder jeg specifikt med implementering af elektroniske egenkontrolprogrammer i Coops over 1000 butikker, der understøtter forandringsprocesser, og besvarer spørgsmål om fødevaresikkerhed.
En del af mit arbejde er også at lave instruktionsmanualer både skriftlige og i videoformat samt at videreudvikle programmerne, så de bedst muligt understøtter de mange forskellige og komplekse aspekter af fødevaresikkerhed og -kvalitet.
Hvordan er du havnet i dit nuværende job?
I løbet af mit studie har jeg haft forskellige jobs, som alle har relateret sig til mad på en eller anden måde. Inden jeg begyndte på min professionsbachelor, var jeg et halvt år på Suhrs Højskole, hvor jeg lærte om mad og havde det sjovt med madlavning. Mens jeg studerede, arbejdede jeg på Frugtformidlingen, Suhrs Højskole og Grød, før jeg startede som studentermedhjælper i Kitchen Collective. Lige inden vi dimitterede fra Integrated Food Studies, begyndte jeg at arbejde fuldtid i Kitchen Collective, hvor jeg blev, indtil jeg fik jobbet hos Coop i juni 2021.
Jeg fandt ud af undervejs, at netværk og villigheden til at afprøve nye ting virkelig kan åbne døre.
Jeg har altid nydt at arbejde under studiet. Jeg har aldrig haft en bevidst retning for mine karrierevalg eller lagt en karriereplan, men jeg fandt ud af undervejs, at netværk og villigheden til at afprøve nye ting virkelig kan åbne døre. Jeg fik uvurderlig erfaring fra mine forskellige arbejdspladser og mødte nogle meget inspirerende mennesker.
Hvilke kompetencer fra din uddannelse bruger du mest i dit arbejdsliv?
Jeg bruger det, som jeg har lært på Integrated Food Studies-kandidatuddannelsen hver eneste dag. En stor virksomhed som Coop kræver viden om alt fra stakeholder-analyse til Design Thinking og kommunikationsstrategier. De kompetencer har jeg fået med mig fra mit studie. Jeg har en bred viden om madkultur, kvalitet og fødevaresystemer, som er et stærkt fundament for at lykkes med mine opgaver. Jeg er overbevist om, at gruppearbejdet under studiet har gjort, at jeg arbejder effektivt i teams og projekter.
Jeg er overbevist om, at gruppearbejdet under studiet har gjort, at jeg arbejder effektivt i teams og projekter.
En anden ting, der virkelig slog mig, efter jeg færdiggjorde studiet og kom ind på arbejdsmarkedet, er aldrig at undervurdere, hvor dygtig man som studerende eller uddannet i Integrated Food Studies er til at bearbejde komplekse informationer og formidle dem på forskellige måder til forskellige målgrupper.
Jeg oplever også, at jeg er meget tryg ved at få mit arbejde bedømt af mine kollegaer og ikke er bange for at tale offentligt (takket være mundtlige eksamener og oplæg). Det kan virke som små ting, men det betyder meget i ens daglige arbejdsliv.
Et godt råd: Hvad vil du fortælle en kommende studerende?
Mit råd vil være at engagere dig i så mange aktiviteter i studiemiljøet som muligt og sætte pris på at være omgivet af folk, der interesserer sig for madens verden. Det er slut, før du ved af det.
Jeg anbefaler alle at søge et studiejob - det er virkelig vejen frem.
Hvis du ikke har planer om en akademisk karriere, er studiet formentlig det eneste tidspunkt i dit liv, hvor du har mulighed for og tid til virkelig at fordybe dig i et felt. Jeg anbefaler alle at søge et studiejob - det er virkelig vejen frem. Du får et uvurderligt netværk og erfaringer. For mig var det især givende at opleve, hvordan teori forenes med praksis.