Læs mere og ansøg her.
Maria, Head of Communication og Project Manager hos Food Nation
"Min uddannelse har gjort, at jeg kan se ting fra mange perspektiver og har en helhedsorienteret tilgang til fødevaresystemet."
Hvad arbejder du med?
Jeg er chef for kommunikation og projektleder hos Food Nation, som er et offentligt-privat partnerskab om en fælles platform til markedsføring af danske fødevarer etableret af Miljø- og Fødevarestyrelsen på vegne af regeringen og førende private organisationer og virksomheder. Vi arbejder som marketing-konsortium for den danske landbrugs- og fødevaresektor, og det betyder, at vi internationalt skaber opmærksomhed om Danmark som frontløber inden for innovativ, bæredygtig og effektiv fødevareproduktion, der knytter sig til FN's Verdensmål. Vi fungerer også som indgangsport for internationale interessenter, der søger information om dansk landbrug og fødevareløsninger.
I min dagligdag har jeg det overordnede ansvar for Food Nations globale kommunikation, som formidles på vores hjemmeside, sociale medier, YouTube, podcasts m.m. Derudover arbejder jeg med planlægning og afvikling af arrangementer med repræsentanter fra den danske og internationale fødevarescene. Vi har også showrooms i København og Aarhus, hvor vi modtager delegationer (offentlige myndigheder, organisation, virksomheder), som gerne vil etablere nye partnerskaber eller lære mere om Danmark som fødevarenation.
Hvordan er du havnet i dit nuværende job?
I løbet af min bachelorgrad var jeg i praktik to gange. Jeg havde en klar ide om, hvor jeg gerne ville i praktik, da jeg havde en stor interesse for økologi og dyrevelfærd. Jeg fik den første praktikplads hos Fødevarestyrelsen, hvor jeg arbejdede med et projekt, der undersøgte mulighederne og udfordringerne med Det Økologiske Spisemærke i større køkkener. Det andet praktikforløb tog jeg hos Landbrug & Fødevarer i afdelingen for økologi, hvor jeg var med til at planlægge og eksekvere arrangementet "Sofari", hvor almindelige mennesker kan komme på besøg på en økologisk svinefarm i Danmark.
Valget af praktiksteder var meget bevidst, og jeg havde en klar plan for, hvad jeg ville få ud af at være praktikant på de forskellige steder.
Efter praktikopholdet blev jeg ansat som studentermedhjælper hos Landbrug & Fødevarer i samme afdeling. Da jeg startede på Integrated Food Studies-kandidatuddannelsen, søgte jeg en ny studenterstilling hos Fødevarestyrelsen i samme afdeling, hvor jeg var i mit første praktikforløb. Valget af praktiksteder var meget bevidst, og jeg havde en klar plan for, hvad jeg ville få ud af at være praktikant de forskellige steder. Jeg tænkte meget på mine fremtidige karrieremuligheder og valgte derfor også nogle store organisationer, hvor der er mange forskellige fokusområder og derfor også arbejdsmuligheder.
Efter jeg færdiggjorde min kandidat, blev jeg tilbudt en stilling hos Fødevarestyrelsen som projektleder, hvor jeg fortsatte mit arbejde med bl.a. Det Økologiske Spisemærke. I min stilling arbejdede jeg også med Dyrevelfærdsmærket og endte med at sidde med kommunikation og store B2C- og B2B-kampagner på tværs af alle afdelinger i Fødevarestyrelsen. Efter to års fuldtidsansættelse hos Fødevarestyrelsen, søgte jeg mit nuværende job hos Food Nation som projektleder. Jeg valgte jobbet, da jeg gerne ville udvide min viden om eksport, salg og marketing i en mere internationalt orienteret organisation.
Hvilke kompetencer fra din uddannelse bruger du mest i dit arbejdsliv?
100 % projektledelse samt evnen til at tænke kreativt og innovativt. Fra mit studie har jeg en meget bred viden om de globale landbrugs-og fødevaresystemer og de udfordringer, vi står over for i forbindelse med klimaforandringerne. Min uddannelse har gjort, at jeg kan se ting fra mange perspektiver og har en helhedsorienteret tilgang til fødevaresystemet.
Et godt råd: Hvad vil du fortælle en kommende studerende?
Et relevant studiejob er helt centralt. Jeg er sikker på, at jeg ikke ville være, hvor jeg er i dag, hvis jeg ikke havde været strategisk i mit valg af praktikker og studiejobs.
Find ud af, hvad du synes er interessant, og hvordan du kan arbejde med det i praksis.
Så mit bedste råd er at finde ud af, hvad du synes er interessant, og finde måder at arbejde med det i praksis. Det behøver ikke at være i en studenterstilling. Det kan også være gennem et praktikophold eller frivilligt arbejde. Det vigtigste er at komme ud og få nogle gode kontakter.