Læs mere og ansøg her.
Niels, Udviklingsdirektør i ejendomskoncern
"Man har en mere anvendt tilgang til økonomiske problemstillinger, hvilket efter min erfaring er en stor fordel i erhvervslivet."
Hvad arbejder du med?
Min primære opgave som udviklingsdirektør i en familiejet ejendomskoncern er at opkøbe nye ejendomme med drifts- og udviklingspotentiale, samt at optimere den eksisterende ejendomsportefølje. Ved siden af driver jeg en naturplejevirksomhed med en tidligere studiekammerat, hvor vi plejer 800 ha. og har 220 ammekøer.
Hvordan er du havnet i dit nuværende job?
”Livet er at ville sine drømme. Smede sin ide, imens tanken stadig gløder.
Den der ikke modigt griber chancen, ungdommens bedste tid øder.” Sådan lød ordene fra min farfar, da han holdt tale som landbrugsskoleforstander i 60’erne.
Mit studiejob førte til en fuldtidsstilling i ejendomsbranchen som researchansvarlig i et konsulenthus og senere hen søgte jeg hjem til Fyn, hvor jeg i dag er blevet en del af direktionen i en familiejet ejendomskoncern.
Jeg har altid været fascineret af de primære erhverv og de muligheder, der åbner sig, når man formår at koble teoretisk viden til praktiske problemstillinger. Derfor tog jeg efter gymnasiet på landbrugsskole og videre i praktikforløb i Canada.
Da jeg kom hjem, var jeg besluttet på at skulle videreuddanne mig, og valget faldt på bacheloruddannelsen miljø- og fødevareøkonomi, som i stor grad fokuserer på anvendt økonomi og aktuelle samfundsproblematikker. Gennem min studietid har jeg haft studiejob som øvelseslærer på en række økonomikurser.
Sideløbende har jeg været selvstændig med en naturplejevirksomhed, som jeg startede i studietiden med en kammerat. Jeg har i mange år stået med begge ben i landbruget. I takt med at min økonomiske uddannelse gav mig større indsigt i investeringsteori, blev interessen for investeringsejendomme større. Det at finde et økonomisk rationale for at investere i landbrug fremfor typiske investeringsejendomme blev et omdrejningspunkt for mit studie.
I dag har jeg glæden af at kunne begge dele. Udover at være studerende, naturplejer og øvelseslærer havde jeg i de sidste 2 år af min studietid studiejob som analytiker i ejendomsbranchen. En branche jeg er opvokset og opdraget i. Mit studiejob førte til en fuldtidsstilling i ejendomsbranchen som researchansvarlig i et konsulenthus, og senere hen søgte jeg hjem til Fyn, hvor jeg i dag er blevet en del af direktionen i en familiejet ejendomskoncern.
Mit nuværende arbejdsliv har aldrig været et mål for mig, men min ambition har altid været at lave noget, som skaber tydelig værdi. Som øvelseslærer var det at hjælpe de studerende til forståelse og glæden derved. Som landmand at se kreaturer, afgrøder og natur udvikle sig. Som ejendomsinvestor at se en ejendom blive bygget eller ombygget/renoveret, samtidig med at nøgletallene følger med. Det er det, der giver hverdagens motivation.
Hvilke kompetencer fra din uddannelse bruger du mest i dit arbejdsliv?
Hver dag skal der træffes en investeringsbeslutning, hvor jeg trækker på min økonomiske uddannelse. De mest konkrete kompetencer, jeg bruger fra min uddannelse, handler om investeringsteori og værdiansættelsesmetoder. Dertil bruger jeg en lang række af min øvrige økonomiske intuition ift. de antagelser, jeg gør mig, og som udgør mit beslutningsgrundlag.
Hver dag skal der træffes en investeringsbeslutning, hvor jeg trækker på min økonomiske uddannelse.
I mine tidligere stillinger har jeg i større grad brugt kompetencer ift. statistik og databehandling og evnen til at sammensætte relevante og spændende analyser og drage sammenhænge. Som kandidat i Agricultural Economics er det min klare opfattelse, at man har en mere anvendt tilgang til økonomiske problemstillinger, hvilket efter min erfaring er en stor fordel i erhvervslivet.
Et godt råd: Hvad vil du fortælle en kommende studerende?
For mig har det altid været vigtigt at kunne relatere teori til praksis. Studiejob er i min optik en nødvendighed for at sikre sig selv mest mulig indlæring. Det er også vigtigt at tage et socialt ansvar og bidrage til fællesskabet på studiet. Det gør studietiden meget sjovere og giver samtidig et stærkere fagligt sammenhold.
Alt om ansøgning og information om den internationale kandidatuddannelse MSc Agricultural Economics.