Læs mere og ansøg her.
Tanja, Chef for Erhvervspolitisk Afdeling, Dansk Skovforening
"Engager dig bredt både socialt og fagligt gennem studietiden."
Hvad arbejder du med?
Jeg arbejder med politisk interessevaretagelse for danske skovejere både nationalt og på EU-niveau. Derudover yder jeg juridisk rådgivning til Dansk Skovforenings medlemmer i konkrete sager lige fra skov- og naturlovgivning til erstatningsberegninger i fx ekspropriationssager.
Hvordan er du havnet i dit nuværende job?
Selvom jeg helt tilbage fra min folkeskoletid vidste, at jeg gerne ville arbejde med skovbrug, havde jeg både før og gennem min studietid et studiejob hos Hoffmann ingeniørfirma. Her arbejdede jeg med alt fra forskellige administrative funktioner i tilbudsafdelingen til kvalitetssikring i byggesager. Selvom det ikke var direkte studierelevant, gav det indsigt i dagligdagen på en arbejdsplads.
De sidste 3 år af min studietid var jeg studenterpolitisk aktiv i studienævn og konsistorium, hvilket var det, der skabte min interesse for politisk interessevaretagelse.
Jeg var gennem min studietid meget aktiv i studiemiljøet omkring uddannelsen og deltog som RUS-vejleder og arrangør af den årlige skovbrugsfest gennem hele studietiden. De sidste 3 år af min studietid var jeg studenterpolitisk aktiv i studienævn og konsistorium, hvilket var det, der skabte min interesse for politisk interessevaretagelse. Derfor var jeg heldig at få kontakt til Dansk Skovforening i forbindelse med mit speciale, hvor jeg gennemførte en medlemsundersøgelse om adgang til skovene og aftalemiljøet i skovbruget.
Der blev to ledige stillinger i Erhvervspolitisk Afdeling i Dansk Skovforening kort før jeg afsluttede min uddannelse, og dagen efter jeg havde forsvaret mit speciale blev jeg tilbudt ansættelse. For mig har der ikke været tvivl om, at jeg fra starten landede på rette hylde og har fået mulighed for at arbejde med det, jeg brænder for. Jeg har været ansat i Dansk Skovforening siden 2001, hvor jeg de første 9 år arbejdede som politisk konsulent, herunder som sekretariatsleder for PEFC Danmark frem til 2014, hvor jeg stod for udviklingen af den danske PEFC-skovcertificeringsordning og udbredelsen af både skov- og sporbarhedscertificering i Danmark.
I 2010 overtog jeg posten som chef for Erhvervspolitisk afdeling og har i en periode også været ansvarlig for kommunikationsindsatsen.
Hvilke kompetencer fra din uddannelse bruger du mest i dit arbejdsliv?
Jeg har brugt mange kompetencer fra uddannelsen i mit job og har haft gavn af min brede profil inden for økonomi, politik, jura, planlægning og bæredygtig skovdrift. Jeg tror da også, at det netop var min brede profil og min aktive deltagelse i studiepolitik, kombineret med god kemi, der i sin tid gjorde, at jeg blev ansat.
Jeg tror da også, at det netop var min brede profil og min aktive deltagelse i studiepolitik, kombineret med god kemi, der i sin tid gjorde at jeg blev ansat.
Selv mener jeg, at et solidt fagligt grundlag er helt essentiel i politisk interessevaretagelse, hvor hurtig og skarp kommunikation samt følelser ellers hurtigt kommer til at overtage den politiske dagsorden. De juridiske fag har jeg brugt både i forhold til rådgivningen af medlemmerne og i forhold til at kunne afgive høringssvar og forhandle rammevilkår for skovejerne.
Et godt råd: Hvad vil du fortælle en kommende studerende?
Hvis det er svært at få et studierelevant job, vil min anbefaling være at forsøge at kombinere studiet med praktikforløb, fx i forbindelse med projekter.
Det netværk, jeg byggede op i min studietid, har jeg værdsat og samtidig haft stor nytte af også i mit arbejdsliv. Så mit råd til kommende studerende er at engagere sig bredt både socialt og fagligt gennem studietiden.
Studiejob kan give en god overgang til arbejdslivet, ved at give en forståelse af hvordan studiets ofte teoretiske indhold kan omsættes og anvendes i praksis. Hvis det er svært at få et studierelevant job, vil min anbefaling være at forsøge at kombinere studiet med praktikforløb fx i forbindelse med projekter.