Læs mere og ansøg her.
Tyge, Fuldmægtig i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
"Et studiejob giver en værdifuld indsigt i, hvordan arbejdslivet som økonom efter studiet er."
Hvad arbejder du med?
I min afdeling i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som er en statslig styrelse under Erhvervsministeriet, arbejder vi med forsyningssektoren, specifikt vandsektoren, som er en monopolsektor. Det betyder, at vi som forbrugere risikerer at betale for meget for vores drikkevand. For at sikre at det ikke sker, så arbejder mine kollegaer og jeg med at indføre et kunstigt konkurrencepres, så forbrugerne får billig og god vand. Det gør vi blandt andet ved brug af en økonomisk model – en benchmarkingmodel. Jeg er projektleder for den gruppe, som arbejder med på at udvikle den model.
Udover at være projektleder arbejder jeg med at udvikle ny lovgivning inden for området. Det vil sige, at jeg bl.a. hjælper med at overføre de aftaler, politikerne laver til faktisk lovgivning.
Hvordan er du havnet i dit nuværende job?
Ærligt talt er det er mere eller mindre tilfældigt, hvordan jeg er havnet med at arbejde inden for netop mit område. Under studiet havde jeg forskellige studiejobs, alle i den finansielle sektor. Men mod slutningen af min studietid faldt jeg over et job i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvor jobbeskrivelsen passede med et kursus, jeg havde på studiet, og som jeg synes virkede spændende.
Da jeg startede på studiet, havde jeg ikke en klar plan for, hvor jeg ville ende: Hvad jeg ville arbejde med, vidste jeg ikke. Jeg synes bare, at studiet var spændende.
Da det samtidigt var inden for forsyningssektoren, som jeg synes er spændende, valgte jeg at søge jobbet. Efter studiet blev jeg ansat på fuld tid samme sted. Efterfølgende har jeg haft to andre jobs som konsulent i private virksomheder. Jobs, som jeg fik på baggrund af de erfaringer, som jeg havde opnået i mit første jobs. Det var vigtigt for mig at prøve noget forskelligt af, derfor tog jeg chancen, da den bød sig, og skiftede arbejde.
Nu er jeg vendt tilbage til min første arbejdsplads – dog i en anden stilling. Selvom jeg er tilbage ved udgangspunktet, så har mine forskellige jobs givet mig gode erfaringer og et større perspektiv, som jeg er glad for i dag. Langt hen ad vejen har min karrierevej været ”tilfældig”. Da jeg startede på studiet, havde jeg ikke en klar plan for, hvor jeg ville ende: Hvad jeg ville arbejde med, vidste jeg ikke. Jeg synes bare, at studiet var spændende. Jeg tror, at min manglende plan har betydet, at jeg har været åben for at prøve noget nyt, når mulighederne bød sig. Det har også sendt mig i forskellige jobretninger under studiet.
Under studiet var jeg til tider nervøs for, at jeg havde for lidt retning. I dag ser jeg det mere som en styrke i mit arbejde, hvor jeg ofte trækker på viden, jeg har opnået under kurser og jobs, som egentligt ikke var direkte relevant for mit job. Under studiet var jeg aktiv i studentermiljøet og valgte at tage på udveksling i USA i et semester. Begge dele, tror jeg, har været med til at forme mig som menneske og har givet mig noget perspektiv, som jeg drager nytte af i dag. Samtidigt var det med til at gøre min studietid enormt fed!
Hvilke kompetencer fra din uddannelse bruger du mest i dit arbejdsliv?
Jeg fik mit første (og nuværende) job takket være et specifikt kursus om økonomisk benchmarking, som jeg havde under studiet, og som ikke udbydes særligt mange steder. I dag er jeg projektleder for den gruppe, som arbejder med netop denne benchmarkingmodel. Så jeg udnytter dagligt den specifikke viden, jeg fik på netop det kursus.
At vi på min uddannelse opnår netop de kompetencer, betyder, at jeg arbejder sammen med flere andre med samme baggrund som mig.
Et godt råd: Hvad vil du fortælle en kommende studerende?
Man behøver ikke at have en klar retning under studiet. Og et ekstra råd: Et studiejob giver en værdifuld indsigt i, hvordan arbejdslivet som økonom efter studiet er.
Alt om ansøgning og information om den internationale kandidatuddannelse MSc Agricultural Economics.