Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor. / Hansen, Henning Otte.

In: Tidsskrift for Landoekonomi, Vol. 201, No. 2, 2015, p. 141-144.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Hansen, HO 2015, 'Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor', Tidsskrift for Landoekonomi, vol. 201, no. 2, pp. 141-144.

APA

Hansen, H. O. (2015). Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor. Tidsskrift for Landoekonomi, 201(2), 141-144.

Vancouver

Hansen HO. Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor. Tidsskrift for Landoekonomi. 2015;201(2):141-144.

Author

Hansen, Henning Otte. / Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor. In: Tidsskrift for Landoekonomi. 2015 ; Vol. 201, No. 2. pp. 141-144.

Bibtex

@article{c1ddd010c5234675bd704c91f0c895c1,
title = "Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor",
abstract = "Strukturudviklingen i den danske slagterisektor er g{\aa}et hurtig i de seneste ti-{\aa}r. Koncentrationensteg kraftigt efter midten af 1980{\textquoteleft}erne, men i de sidste 10-15 {\aa}r er udviklingen i et vist omfang stagneret eller endog vendt, og koncentrationen har v{\ae}ret faldende. En evt. fusion mellem Danish Crown og Tican vil sandsynligvis ikke opveje dette fald i koncentration. De historiske erfaringer fra sektoren viser endvidere, at virksomheder efter en fusion ofte taber markedsandele. Markedet for svinek{\o}d er blevet langt mere internationaliseret i de senere {\aa}r, og dette alene vil {\o}ge konkurrencen.",
author = "Hansen, {Henning Otte}",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "201",
pages = "141--144",
journal = "Tidsskrift for Landoekonomi",
issn = "0040-7119",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor

AU - Hansen, Henning Otte

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Strukturudviklingen i den danske slagterisektor er gået hurtig i de seneste ti-år. Koncentrationensteg kraftigt efter midten af 1980‘erne, men i de sidste 10-15 år er udviklingen i et vist omfang stagneret eller endog vendt, og koncentrationen har været faldende. En evt. fusion mellem Danish Crown og Tican vil sandsynligvis ikke opveje dette fald i koncentration. De historiske erfaringer fra sektoren viser endvidere, at virksomheder efter en fusion ofte taber markedsandele. Markedet for svinekød er blevet langt mere internationaliseret i de senere år, og dette alene vil øge konkurrencen.

AB - Strukturudviklingen i den danske slagterisektor er gået hurtig i de seneste ti-år. Koncentrationensteg kraftigt efter midten af 1980‘erne, men i de sidste 10-15 år er udviklingen i et vist omfang stagneret eller endog vendt, og koncentrationen har været faldende. En evt. fusion mellem Danish Crown og Tican vil sandsynligvis ikke opveje dette fald i koncentration. De historiske erfaringer fra sektoren viser endvidere, at virksomheder efter en fusion ofte taber markedsandele. Markedet for svinekød er blevet langt mere internationaliseret i de senere år, og dette alene vil øge konkurrencen.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 201

SP - 141

EP - 144

JO - Tidsskrift for Landoekonomi

JF - Tidsskrift for Landoekonomi

SN - 0040-7119

IS - 2

ER -

ID: 144458076