DLG – Fra konglomerat til fokusering

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

DLG – Fra konglomerat til fokusering. / Hansen, Henning Otte.

In: Tidsskrift for Landoekonomi, Vol. 203, No. 2, 2017, p. 183-206.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Hansen, HO 2017, 'DLG – Fra konglomerat til fokusering', Tidsskrift for Landoekonomi, vol. 203, no. 2, pp. 183-206.

APA

Hansen, H. O. (2017). DLG – Fra konglomerat til fokusering. Tidsskrift for Landoekonomi, 203(2), 183-206.

Vancouver

Hansen HO. DLG – Fra konglomerat til fokusering. Tidsskrift for Landoekonomi. 2017;203(2):183-206.

Author

Hansen, Henning Otte. / DLG – Fra konglomerat til fokusering. In: Tidsskrift for Landoekonomi. 2017 ; Vol. 203, No. 2. pp. 183-206.

Bibtex

@article{1e225193d1634c75ab0bc72d353a12b2,
title = "DLG – Fra konglomerat til fokusering",
abstract = "Med DLGs udvikling fra midten af 1990{\textquoteleft}erne og frem til 2013 blev selskabet et konglomerat, et selskab med aktiviteter p{\aa} meget forskellige forretningsomr{\aa}der. Mens konglomeraterne is{\ae}r var fremherskende mellem 1960 og 1980, har der efterf{\o}lgende v{\ae}ret mere modstand mod konglomerater og mere accept af core-business-virksomheder. Der kan v{\ae}re flere {\aa}rsager til, at virksomheder f{\o}lger en konglomeratstrategi gennem udvikling af helt nye forretningsomr{\aa}der. En r{\ae}kkebetingelser eller foruds{\ae}tninger skal dog v{\ae}re opfyldt, for at konglomeratstrategien kan lykkes. I slutningen af 2013 besluttede DLG at {\ae}ndre strategi og at opgive konglomeratformen og i stedet fokusere p{\aa} selskabets kerneforretningsomr{\aa}der. DLGs analyse og beslutning om at g{\aa} bort fra konglomeratstrategien kan sammenfattes til f{\o}lgende:Der har ikke v{\ae}ret tilstr{\ae}kkelige synergier og stordriftsfordele mellem DLGs kerneaktiviteter og de diversificerede aktiviteter. De nye diversificerede aktiviteter har kr{\ae}vet specifikke kompetencer, som DLG ikke i tilstr{\ae}kkelig grad besidder, og de har taget un{\o}dig stor kapitalbinding og ledelsesfokus. Derudover har der v{\ae}ret for lille transparens, s{\aa} det ikke har v{\ae}ret muligt at vurdere og prioritere de enkelte forretningsomr{\aa}der. Flere af de viste foruds{\ae}tninger for succesfulde konglomerater er dermed ikke opfyldt. Det g{\ae}lder m.h.t. synergi- og stordriftsfordele samt specifikke kompetencer. P{\aa} baggrund af DLGs udvikling og beslutning kan der opstilles en r{\ae}kke erfaringer.",
author = "Hansen, {Henning Otte}",
year = "2017",
language = "Dansk",
volume = "203",
pages = "183--206",
journal = "Tidsskrift for Landoekonomi",
issn = "0040-7119",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - DLG – Fra konglomerat til fokusering

AU - Hansen, Henning Otte

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Med DLGs udvikling fra midten af 1990‘erne og frem til 2013 blev selskabet et konglomerat, et selskab med aktiviteter på meget forskellige forretningsområder. Mens konglomeraterne især var fremherskende mellem 1960 og 1980, har der efterfølgende været mere modstand mod konglomerater og mere accept af core-business-virksomheder. Der kan være flere årsager til, at virksomheder følger en konglomeratstrategi gennem udvikling af helt nye forretningsområder. En rækkebetingelser eller forudsætninger skal dog være opfyldt, for at konglomeratstrategien kan lykkes. I slutningen af 2013 besluttede DLG at ændre strategi og at opgive konglomeratformen og i stedet fokusere på selskabets kerneforretningsområder. DLGs analyse og beslutning om at gå bort fra konglomeratstrategien kan sammenfattes til følgende:Der har ikke været tilstrækkelige synergier og stordriftsfordele mellem DLGs kerneaktiviteter og de diversificerede aktiviteter. De nye diversificerede aktiviteter har krævet specifikke kompetencer, som DLG ikke i tilstrækkelig grad besidder, og de har taget unødig stor kapitalbinding og ledelsesfokus. Derudover har der været for lille transparens, så det ikke har været muligt at vurdere og prioritere de enkelte forretningsområder. Flere af de viste forudsætninger for succesfulde konglomerater er dermed ikke opfyldt. Det gælder m.h.t. synergi- og stordriftsfordele samt specifikke kompetencer. På baggrund af DLGs udvikling og beslutning kan der opstilles en række erfaringer.

AB - Med DLGs udvikling fra midten af 1990‘erne og frem til 2013 blev selskabet et konglomerat, et selskab med aktiviteter på meget forskellige forretningsområder. Mens konglomeraterne især var fremherskende mellem 1960 og 1980, har der efterfølgende været mere modstand mod konglomerater og mere accept af core-business-virksomheder. Der kan være flere årsager til, at virksomheder følger en konglomeratstrategi gennem udvikling af helt nye forretningsområder. En rækkebetingelser eller forudsætninger skal dog være opfyldt, for at konglomeratstrategien kan lykkes. I slutningen af 2013 besluttede DLG at ændre strategi og at opgive konglomeratformen og i stedet fokusere på selskabets kerneforretningsområder. DLGs analyse og beslutning om at gå bort fra konglomeratstrategien kan sammenfattes til følgende:Der har ikke været tilstrækkelige synergier og stordriftsfordele mellem DLGs kerneaktiviteter og de diversificerede aktiviteter. De nye diversificerede aktiviteter har krævet specifikke kompetencer, som DLG ikke i tilstrækkelig grad besidder, og de har taget unødig stor kapitalbinding og ledelsesfokus. Derudover har der været for lille transparens, så det ikke har været muligt at vurdere og prioritere de enkelte forretningsområder. Flere af de viste forudsætninger for succesfulde konglomerater er dermed ikke opfyldt. Det gælder m.h.t. synergi- og stordriftsfordele samt specifikke kompetencer. På baggrund af DLGs udvikling og beslutning kan der opstilles en række erfaringer.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 203

SP - 183

EP - 206

JO - Tidsskrift for Landoekonomi

JF - Tidsskrift for Landoekonomi

SN - 0040-7119

IS - 2

ER -

ID: 181024083