Fra det gamle danske landkøkken til det nye nordiske: baggrund, forskelle og ligheder

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Fra det gamle danske landkøkken til det nye nordiske : baggrund, forskelle og ligheder. / Kærgård, Niels.

I: Landbohistorisk Tidsskrift, Nr. 1, 2012, s. 98-114.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Kærgård, N 2012, 'Fra det gamle danske landkøkken til det nye nordiske: baggrund, forskelle og ligheder', Landbohistorisk Tidsskrift, nr. 1, s. 98-114.

APA

Kærgård, N. (2012). Fra det gamle danske landkøkken til det nye nordiske: baggrund, forskelle og ligheder. Landbohistorisk Tidsskrift, (1), 98-114.

Vancouver

Kærgård N. Fra det gamle danske landkøkken til det nye nordiske: baggrund, forskelle og ligheder. Landbohistorisk Tidsskrift. 2012;(1):98-114.

Author

Kærgård, Niels. / Fra det gamle danske landkøkken til det nye nordiske : baggrund, forskelle og ligheder. I: Landbohistorisk Tidsskrift. 2012 ; Nr. 1. s. 98-114.

Bibtex

@article{ffcaceaf39de4cb7a5ea358c5042a9b0,
title = "Fra det gamle danske landk{\o}kken til det nye nordiske: baggrund, forskelle og ligheder",
abstract = "Det nye nordiske k{\o}kken er i dag et h{\o}jtprofileret begreb i den gastronomiske verden, og der er udsendt et manifest med de bagvedliggende ideer. Begrebet forbindes blandt andet med restauranten Noma, der er k{\aa}ret til verdens bedste spisested. I artiklen beskrives retningens ideer, og det analyseres, hvor t{\ae}t disse ideer ligger p{\aa} det historiske danske landk{\o}kken, og hvorfor dette k{\o}kken i 1960'erne blev forladt, blandt andet da kvinderne kom ud p{\aa} arbejdsmarkedet. Det diskuteres, i hvilken grad disse ideer kan danne basis for en hverdagskost, der kan v{\ae}re med til at forbedre danskernes sundhedstilstand og mindske f{\o}devareproduktionens skadelige virkning p{\aa} milj{\o} og klima.",
author = "Niels K{\ae}rg{\aa}rd",
year = "2012",
language = "Dansk",
pages = "98--114",
journal = "Landbohistorisk Tidsskrift",
issn = "1604-4878",
publisher = "Landbohistorisk Selskab",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Fra det gamle danske landkøkken til det nye nordiske

T2 - baggrund, forskelle og ligheder

AU - Kærgård, Niels

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Det nye nordiske køkken er i dag et højtprofileret begreb i den gastronomiske verden, og der er udsendt et manifest med de bagvedliggende ideer. Begrebet forbindes blandt andet med restauranten Noma, der er kåret til verdens bedste spisested. I artiklen beskrives retningens ideer, og det analyseres, hvor tæt disse ideer ligger på det historiske danske landkøkken, og hvorfor dette køkken i 1960'erne blev forladt, blandt andet da kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet. Det diskuteres, i hvilken grad disse ideer kan danne basis for en hverdagskost, der kan være med til at forbedre danskernes sundhedstilstand og mindske fødevareproduktionens skadelige virkning på miljø og klima.

AB - Det nye nordiske køkken er i dag et højtprofileret begreb i den gastronomiske verden, og der er udsendt et manifest med de bagvedliggende ideer. Begrebet forbindes blandt andet med restauranten Noma, der er kåret til verdens bedste spisested. I artiklen beskrives retningens ideer, og det analyseres, hvor tæt disse ideer ligger på det historiske danske landkøkken, og hvorfor dette køkken i 1960'erne blev forladt, blandt andet da kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet. Det diskuteres, i hvilken grad disse ideer kan danne basis for en hverdagskost, der kan være med til at forbedre danskernes sundhedstilstand og mindske fødevareproduktionens skadelige virkning på miljø og klima.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 98

EP - 114

JO - Landbohistorisk Tidsskrift

JF - Landbohistorisk Tidsskrift

SN - 1604-4878

IS - 1

ER -

ID: 44582681