Vil forbrugerne betale ekstra for, at søerne er løse?
Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Bidrag til rapport › Forskning
Standard
Vil forbrugerne betale ekstra for, at søerne er løse? / Christensen, Tove.
Løse søer: en tværfaglig undersøgelse af markedsdrevet dyrevelfærd. red. / Tove Christensen; Geir Tveit; Peter Sandøe. Frederiksberg : Center for Bioetik og Risikovurdering, 2014. s. 31-41 (Projektrapport / Center for Bioetik og Risikovurdering; Nr. 19).Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport › Bidrag til rapport › Forskning
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - GEN
T1 - Vil forbrugerne betale ekstra for, at søerne er løse?
AU - Christensen, Tove
PY - 2014
Y1 - 2014
N2 - Der fokuseres i dette kapitel på forbrugere og svinekød. Det centrale spørgsmål er, om der er en villighed til at betale mere for kød, der kommer fra et produktionssystem, hvor søerne er løse. Re-sultaterne er baseret på erfaringer fra tidligere undersøgelser samt en spørgeskemaundersøgelse fra juni 2013. For godt hver anden respondent har det positiv betydning, at søerne er løse i alle fa-ser af deres liv – men endnu flere tillægger det positiv betydning, at der er god plads i stalden, og at dyrene har mulighed for at komme udendørs. De samme mennesker siger, at de godt vil acceptere en prisstigning på 10 procent på hakket svinekød for, at søerne er løse hele tiden, mens kun hver fjerde vil acceptere en prisstigning på 50 procent. Denne og andre undersøgelser viser således, at efterspørgslen efter svinekød er meget prisfølsom. Det konkluderes, at der er plads til kød baseret på produktion med løse søer, bare det ikke bliver for dyrt.
AB - Der fokuseres i dette kapitel på forbrugere og svinekød. Det centrale spørgsmål er, om der er en villighed til at betale mere for kød, der kommer fra et produktionssystem, hvor søerne er løse. Re-sultaterne er baseret på erfaringer fra tidligere undersøgelser samt en spørgeskemaundersøgelse fra juni 2013. For godt hver anden respondent har det positiv betydning, at søerne er løse i alle fa-ser af deres liv – men endnu flere tillægger det positiv betydning, at der er god plads i stalden, og at dyrene har mulighed for at komme udendørs. De samme mennesker siger, at de godt vil acceptere en prisstigning på 10 procent på hakket svinekød for, at søerne er løse hele tiden, mens kun hver fjerde vil acceptere en prisstigning på 50 procent. Denne og andre undersøgelser viser således, at efterspørgslen efter svinekød er meget prisfølsom. Det konkluderes, at der er plads til kød baseret på produktion med løse søer, bare det ikke bliver for dyrt.
M3 - Bidrag til rapport
T3 - Projektrapport / Center for Bioetik og Risikovurdering
SP - 31
EP - 41
BT - Løse søer
A2 - Christensen, Tove
A2 - Tveit, Geir
A2 - Sandøe, Peter
PB - Center for Bioetik og Risikovurdering
CY - Frederiksberg
ER -
ID: 104849982