Det offentliges rolle i fødevarepolitikken: Fødevarekvalitet og -sikkerhed
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning
Standard
Det offentliges rolle i fødevarepolitikken : Fødevarekvalitet og -sikkerhed. / Christensen, Tove; Frandsen, Søren E.
I: Samfundsøkonomen, Bind 2002, Nr. 6, 2002, s. 22-27.Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - JOUR
T1 - Det offentliges rolle i fødevarepolitikken
T2 - Fødevarekvalitet og -sikkerhed
AU - Christensen, Tove
AU - Frandsen, Søren E.
PY - 2002
Y1 - 2002
N2 - I artiklen belyses hvornår og i givet fald hvordan de offentlige myndigheder kan spille en rolle på det fødevarepolitiske område. I relation til fødevaresikkerhed er der et klart behov for offentlige indgreb. Det offentliges rolle er ikke helt så klar i relation til fødevarekvalitet. Åbenlyse informationsproblemer betyder dog, at det offentlige med fordel kan fungere som informationsspreder, fastlægge rammerne for mærknings- og forsikringsordninger samt placere produktansvar
AB - I artiklen belyses hvornår og i givet fald hvordan de offentlige myndigheder kan spille en rolle på det fødevarepolitiske område. I relation til fødevaresikkerhed er der et klart behov for offentlige indgreb. Det offentliges rolle er ikke helt så klar i relation til fødevarekvalitet. Åbenlyse informationsproblemer betyder dog, at det offentlige med fordel kan fungere som informationsspreder, fastlægge rammerne for mærknings- og forsikringsordninger samt placere produktansvar
M3 - Tidsskriftartikel
VL - 2002
SP - 22
EP - 27
JO - Samfundsoekonomen
JF - Samfundsoekonomen
SN - 0108-3937
IS - 6
ER -
ID: 215928701