DLF Seeds – strategiske udfordringer

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Standard

DLF Seeds – strategiske udfordringer. / Hansen, Henning Otte.

I: Tidsskrift for Landoekonomi, Bind 203, Nr. 2, 2017, s. 113-145.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Harvard

Hansen, HO 2017, 'DLF Seeds – strategiske udfordringer', Tidsskrift for Landoekonomi, bind 203, nr. 2, s. 113-145.

APA

Hansen, H. O. (2017). DLF Seeds – strategiske udfordringer. Tidsskrift for Landoekonomi, 203(2), 113-145.

Vancouver

Hansen HO. DLF Seeds – strategiske udfordringer. Tidsskrift for Landoekonomi. 2017;203(2):113-145.

Author

Hansen, Henning Otte. / DLF Seeds – strategiske udfordringer. I: Tidsskrift for Landoekonomi. 2017 ; Bind 203, Nr. 2. s. 113-145.

Bibtex

@article{c3fb2b801f02467e835b1aba4c645a96,
title = "DLF Seeds – strategiske udfordringer",
abstract = "DLF Seeds er en globalt orienteret markfr{\o}virksomhed, som gennem de seneste {\aa}rtier har st{\aa}et over for en r{\ae}kke afg{\o}rende strategiske valg, og selskabet har v{\ae}ret gennem en omfattende strukturel udvikling. I denne artikel ses der n{\ae}rmere p{\aa} fem udvalgte strategiske problemstillinger i DLF:* ”Big Bang” – Stor fusion og konsolidering: Hvorfor og hvordan lykkedes fusionen?* Succesfuldt hybridselskab med andelsselskab og institutionelle investorer. Hvorfor lykkedes samarbejdet?* V{\ae}kst, markedsleder og fokusering p{\aa} {\'e}n gang. Hvordan kan man vokse og fokusere p{\aa} {\'e}n gang?* Internationalisering via investeringer i udlandet. Hvorfor var der opbakning fra medlemmerne?* Andelsselskab med en stor og stigende egenkapital. Hvorfor kunne DLF {\o}ge egenkapitalen og soliditeten?Selskabets udvikling og de fem problemstillinger bliver ogs{\aa} sat ind i en teoretisk ramme inden for markeds- og virksomheds{\o}konomi. Ud fra {\o}konomiske n{\o}gletal, markedsandele, den efterf{\o}lgende udvikling m.m. efter fusionen er der klare indikationer p{\aa}, at det var en vellykket fusion. Der er en r{\ae}kke forklaringer p{\aa}, hvorfor fusionen tilsyneladende var succesfuld, og hvorfor selskabet har skabt gode resultater efterf{\o}lgende. DLF var i en periode ejet af b{\aa}de institutionelle investorer og et andelsselskab. Trods d{\aa}rlige erfaringer fra andre n{\ae}sten tilsvarende samarbejdsmodeller, forl{\o}b samarbejdet i dette tilf{\ae}lde positivt. Selskabet har, og har haft, b{\aa}de v{\ae}kst og fokusering som strategisk m{\aa}l p{\aa} {\'e}n gang. Det er lykkedes at h{\aa}ndtere begge m{\aa}l bl.a. ved hj{\ae}lp af klare v{\ae}kstformer og -omr{\aa}der. V{\ae}ksten er is{\ae}r skabt via internationalisering, herunder ogs{\aa} investeringer i udlandet. Det kan v{\ae}re konfliktfyldt forandelsselskaber at investere i udlandet, men i dette tilf{\ae}lde er det i h{\o}j grad lykkedes. DLF har ogs{\aa} gennem lang tid haft en h{\o}j soliditetsgrad, hvilket ligeledes er atypisk for andelsselskaber. P{\aa} baggrund af en gennemgang af selskabets udvikling og de fem n{\ae}vnte problemstillinger bliver der udledt nogle erfaringer, som kan bruges som input i andre eksempler.",
author = "Hansen, {Henning Otte}",
year = "2017",
language = "Dansk",
volume = "203",
pages = "113--145",
journal = "Tidsskrift for Landoekonomi",
issn = "0040-7119",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - DLF Seeds – strategiske udfordringer

AU - Hansen, Henning Otte

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - DLF Seeds er en globalt orienteret markfrøvirksomhed, som gennem de seneste årtier har stået over for en række afgørende strategiske valg, og selskabet har været gennem en omfattende strukturel udvikling. I denne artikel ses der nærmere på fem udvalgte strategiske problemstillinger i DLF:* ”Big Bang” – Stor fusion og konsolidering: Hvorfor og hvordan lykkedes fusionen?* Succesfuldt hybridselskab med andelsselskab og institutionelle investorer. Hvorfor lykkedes samarbejdet?* Vækst, markedsleder og fokusering på én gang. Hvordan kan man vokse og fokusere på én gang?* Internationalisering via investeringer i udlandet. Hvorfor var der opbakning fra medlemmerne?* Andelsselskab med en stor og stigende egenkapital. Hvorfor kunne DLF øge egenkapitalen og soliditeten?Selskabets udvikling og de fem problemstillinger bliver også sat ind i en teoretisk ramme inden for markeds- og virksomhedsøkonomi. Ud fra økonomiske nøgletal, markedsandele, den efterfølgende udvikling m.m. efter fusionen er der klare indikationer på, at det var en vellykket fusion. Der er en række forklaringer på, hvorfor fusionen tilsyneladende var succesfuld, og hvorfor selskabet har skabt gode resultater efterfølgende. DLF var i en periode ejet af både institutionelle investorer og et andelsselskab. Trods dårlige erfaringer fra andre næsten tilsvarende samarbejdsmodeller, forløb samarbejdet i dette tilfælde positivt. Selskabet har, og har haft, både vækst og fokusering som strategisk mål på én gang. Det er lykkedes at håndtere begge mål bl.a. ved hjælp af klare vækstformer og -områder. Væksten er især skabt via internationalisering, herunder også investeringer i udlandet. Det kan være konfliktfyldt forandelsselskaber at investere i udlandet, men i dette tilfælde er det i høj grad lykkedes. DLF har også gennem lang tid haft en høj soliditetsgrad, hvilket ligeledes er atypisk for andelsselskaber. På baggrund af en gennemgang af selskabets udvikling og de fem nævnte problemstillinger bliver der udledt nogle erfaringer, som kan bruges som input i andre eksempler.

AB - DLF Seeds er en globalt orienteret markfrøvirksomhed, som gennem de seneste årtier har stået over for en række afgørende strategiske valg, og selskabet har været gennem en omfattende strukturel udvikling. I denne artikel ses der nærmere på fem udvalgte strategiske problemstillinger i DLF:* ”Big Bang” – Stor fusion og konsolidering: Hvorfor og hvordan lykkedes fusionen?* Succesfuldt hybridselskab med andelsselskab og institutionelle investorer. Hvorfor lykkedes samarbejdet?* Vækst, markedsleder og fokusering på én gang. Hvordan kan man vokse og fokusere på én gang?* Internationalisering via investeringer i udlandet. Hvorfor var der opbakning fra medlemmerne?* Andelsselskab med en stor og stigende egenkapital. Hvorfor kunne DLF øge egenkapitalen og soliditeten?Selskabets udvikling og de fem problemstillinger bliver også sat ind i en teoretisk ramme inden for markeds- og virksomhedsøkonomi. Ud fra økonomiske nøgletal, markedsandele, den efterfølgende udvikling m.m. efter fusionen er der klare indikationer på, at det var en vellykket fusion. Der er en række forklaringer på, hvorfor fusionen tilsyneladende var succesfuld, og hvorfor selskabet har skabt gode resultater efterfølgende. DLF var i en periode ejet af både institutionelle investorer og et andelsselskab. Trods dårlige erfaringer fra andre næsten tilsvarende samarbejdsmodeller, forløb samarbejdet i dette tilfælde positivt. Selskabet har, og har haft, både vækst og fokusering som strategisk mål på én gang. Det er lykkedes at håndtere begge mål bl.a. ved hjælp af klare vækstformer og -områder. Væksten er især skabt via internationalisering, herunder også investeringer i udlandet. Det kan være konfliktfyldt forandelsselskaber at investere i udlandet, men i dette tilfælde er det i høj grad lykkedes. DLF har også gennem lang tid haft en høj soliditetsgrad, hvilket ligeledes er atypisk for andelsselskaber. På baggrund af en gennemgang af selskabets udvikling og de fem nævnte problemstillinger bliver der udledt nogle erfaringer, som kan bruges som input i andre eksempler.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 203

SP - 113

EP - 145

JO - Tidsskrift for Landoekonomi

JF - Tidsskrift for Landoekonomi

SN - 0040-7119

IS - 2

ER -

ID: 181023845