Etablering af nye virksomheder på fødevareområdet

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Etablering af nye virksomheder er ofte nødvendigt for at sikre dynamik, fornyelse og konkurrenceevne i agro- og fødevareindustrien. Det er derfor værdifuldt at få vurderet, om der sker en tilfredsstillende og vedvarende fornyelse i agro- og fødevareindustrien via nye virksomhedsetableringer, og hvad der påvirker udviklingen. Danmark hører til blandt de lande i den vestlige verden, som er hårdest ramt af finanskrisen, når det gælder etablering af nye virksomheder. Det er kendetegnende for virksomhedsstart inden for agro- og fødevaresektoren, at det kan være svært at tiltrække risikovillig kapital, fordi eksterne investorer ikke har tilstrækkelig branchekendskab og derfor er mindre risikovillige. Overførsel af viden og vidensspredning er en vigtig konkurrenceevnefaktor, som kan understøtte og videreudvikle etablering af nye virksomheder på fødevareområdet.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Landoekonomi
Vol/bind199
Udgave nummer3 & 4
Sider (fra-til)147-158
Antal sider12
ISSN0040-7119
StatusUdgivet - 2013

ID: 103183863