Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor
Research output: Contribution to journal › Journal article › Research
Standard
Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor. / Hansen, Henning Otte.
In: Tidsskrift for Landoekonomi, Vol. 201, No. 2, 2015, p. 141-144.Research output: Contribution to journal › Journal article › Research
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - JOUR
T1 - Fusion og koncentration i den danske svineslagterisektor
AU - Hansen, Henning Otte
PY - 2015
Y1 - 2015
N2 - Strukturudviklingen i den danske slagterisektor er gået hurtig i de seneste ti-år. Koncentrationensteg kraftigt efter midten af 1980‘erne, men i de sidste 10-15 år er udviklingen i et vist omfang stagneret eller endog vendt, og koncentrationen har været faldende. En evt. fusion mellem Danish Crown og Tican vil sandsynligvis ikke opveje dette fald i koncentration. De historiske erfaringer fra sektoren viser endvidere, at virksomheder efter en fusion ofte taber markedsandele. Markedet for svinekød er blevet langt mere internationaliseret i de senere år, og dette alene vil øge konkurrencen.
AB - Strukturudviklingen i den danske slagterisektor er gået hurtig i de seneste ti-år. Koncentrationensteg kraftigt efter midten af 1980‘erne, men i de sidste 10-15 år er udviklingen i et vist omfang stagneret eller endog vendt, og koncentrationen har været faldende. En evt. fusion mellem Danish Crown og Tican vil sandsynligvis ikke opveje dette fald i koncentration. De historiske erfaringer fra sektoren viser endvidere, at virksomheder efter en fusion ofte taber markedsandele. Markedet for svinekød er blevet langt mere internationaliseret i de senere år, og dette alene vil øge konkurrencen.
M3 - Tidsskriftartikel
VL - 201
SP - 141
EP - 144
JO - Tidsskrift for Landoekonomi
JF - Tidsskrift for Landoekonomi
SN - 0040-7119
IS - 2
ER -
ID: 144458076