Fødevareindustriens udvikling og koncentration
Research output: Contribution to journal › Journal article › Communication
Standard
Fødevareindustriens udvikling og koncentration. / Hansen, Henning Otte.
In: Det ny Clarté, No. 24, 2014, p. 48-55.Research output: Contribution to journal › Journal article › Communication
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - JOUR
T1 - Fødevareindustriens udvikling og koncentration
AU - Hansen, Henning Otte
PY - 2014
Y1 - 2014
N2 - Strukturudviklingen i fødevareindustrien - herunder udviklingen i størrelse, antal, koncentration og ejerformer - er gået stærkt gennem mange årtier, og der er opnået en meget veludviklet og rationel struktur. På flere områder er der tale om ensartede globale tendenser. Gennem de seneste år er strukturudviklingen i Danmark stagneret, og den indenlandske gennemsnitlige størrelses- og koncentrationsudvikling er nu næsten konstant, og der sker ikke nogen nævneværdig koncentrationsstigning mere. Artiklen giver de hårde basisfakta for koncentrationen i Danmark og internationalt og viser, hvordan logikken udfolder sig i konkurrance og monopol.
AB - Strukturudviklingen i fødevareindustrien - herunder udviklingen i størrelse, antal, koncentration og ejerformer - er gået stærkt gennem mange årtier, og der er opnået en meget veludviklet og rationel struktur. På flere områder er der tale om ensartede globale tendenser. Gennem de seneste år er strukturudviklingen i Danmark stagneret, og den indenlandske gennemsnitlige størrelses- og koncentrationsudvikling er nu næsten konstant, og der sker ikke nogen nævneværdig koncentrationsstigning mere. Artiklen giver de hårde basisfakta for koncentrationen i Danmark og internationalt og viser, hvordan logikken udfolder sig i konkurrance og monopol.
M3 - Tidsskriftartikel
SP - 48
EP - 55
JO - Det ny Clarté
JF - Det ny Clarté
SN - 1902-0333
IS - 24
ER -
ID: 106293620