Fødevareindustriens udvikling og koncentration

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Standard

Fødevareindustriens udvikling og koncentration. / Hansen, Henning Otte.

In: Det ny Clarté, No. 24, 2014, p. 48-55.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Harvard

Hansen, HO 2014, 'Fødevareindustriens udvikling og koncentration', Det ny Clarté, no. 24, pp. 48-55.

APA

Hansen, H. O. (2014). Fødevareindustriens udvikling og koncentration. Det ny Clarté, (24), 48-55.

Vancouver

Hansen HO. Fødevareindustriens udvikling og koncentration. Det ny Clarté. 2014;(24):48-55.

Author

Hansen, Henning Otte. / Fødevareindustriens udvikling og koncentration. In: Det ny Clarté. 2014 ; No. 24. pp. 48-55.

Bibtex

@article{d92ef40216634cc4881be52ad5984816,
title = "F{\o}devareindustriens udvikling og koncentration",
abstract = "Strukturudviklingen i f{\o}devareindustrien - herunder udviklingen i st{\o}rrelse, antal, koncentration og ejerformer - er g{\aa}et st{\ae}rkt gennem mange {\aa}rtier, og der er opn{\aa}et en meget veludviklet og rationel struktur. P{\aa} flere omr{\aa}der er der tale om ensartede globale tendenser. Gennem de seneste {\aa}r er strukturudviklingen i Danmark stagneret, og den indenlandske gennemsnitlige st{\o}rrelses- og koncentrationsudvikling er nu n{\ae}sten konstant, og der sker ikke nogen n{\ae}vnev{\ae}rdig koncentrationsstigning mere. Artiklen giver de h{\aa}rde basisfakta for koncentrationen i Danmark og internationalt og viser, hvordan logikken udfolder sig i konkurrance og monopol. ",
author = "Hansen, {Henning Otte}",
year = "2014",
language = "Dansk",
pages = "48--55",
journal = "Det ny Clart{\'e}",
issn = "1902-0333",
number = "24",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Fødevareindustriens udvikling og koncentration

AU - Hansen, Henning Otte

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Strukturudviklingen i fødevareindustrien - herunder udviklingen i størrelse, antal, koncentration og ejerformer - er gået stærkt gennem mange årtier, og der er opnået en meget veludviklet og rationel struktur. På flere områder er der tale om ensartede globale tendenser. Gennem de seneste år er strukturudviklingen i Danmark stagneret, og den indenlandske gennemsnitlige størrelses- og koncentrationsudvikling er nu næsten konstant, og der sker ikke nogen nævneværdig koncentrationsstigning mere. Artiklen giver de hårde basisfakta for koncentrationen i Danmark og internationalt og viser, hvordan logikken udfolder sig i konkurrance og monopol.

AB - Strukturudviklingen i fødevareindustrien - herunder udviklingen i størrelse, antal, koncentration og ejerformer - er gået stærkt gennem mange årtier, og der er opnået en meget veludviklet og rationel struktur. På flere områder er der tale om ensartede globale tendenser. Gennem de seneste år er strukturudviklingen i Danmark stagneret, og den indenlandske gennemsnitlige størrelses- og koncentrationsudvikling er nu næsten konstant, og der sker ikke nogen nævneværdig koncentrationsstigning mere. Artiklen giver de hårde basisfakta for koncentrationen i Danmark og internationalt og viser, hvordan logikken udfolder sig i konkurrance og monopol.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 48

EP - 55

JO - Det ny Clarté

JF - Det ny Clarté

SN - 1902-0333

IS - 24

ER -

ID: 106293620