Forklaringer på fusioner og opkøb i den danske værdikæde for fødevarer

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Forklaringer på fusioner og opkøb i den danske værdikæde for fødevarer. / Hansen, Henning Otte; Klimek, Bjørn.

In: Tidsskrift for Landoekonomi, Vol. 202, No. 1, 2016, p. 25-61.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Hansen, HO & Klimek, B 2016, 'Forklaringer på fusioner og opkøb i den danske værdikæde for fødevarer', Tidsskrift for Landoekonomi, vol. 202, no. 1, pp. 25-61.

APA

Hansen, H. O., & Klimek, B. (2016). Forklaringer på fusioner og opkøb i den danske værdikæde for fødevarer. Tidsskrift for Landoekonomi, 202(1), 25-61.

Vancouver

Hansen HO, Klimek B. Forklaringer på fusioner og opkøb i den danske værdikæde for fødevarer. Tidsskrift for Landoekonomi. 2016;202(1):25-61.

Author

Hansen, Henning Otte ; Klimek, Bjørn. / Forklaringer på fusioner og opkøb i den danske værdikæde for fødevarer. In: Tidsskrift for Landoekonomi. 2016 ; Vol. 202, No. 1. pp. 25-61.

Bibtex

@article{8b6fbc0e024e4f4cb79c0edf18e87c59,
title = "Forklaringer p{\aa} fusioner og opk{\o}b i den danske v{\ae}rdik{\ae}de for f{\o}devarer",
abstract = "Fusioner og opk{\o}b er meget vigtige for virksomheders internationale konkurrenceevne. Derfor er det vigtigt at f{\aa} identificeret, struktureret og analyseret de bagvedliggende forklaringer og drivkr{\ae}fter, som fremmer fusioner og opk{\o}b. Der kan grundl{\ae}ggende v{\ae}re fire forskellige typer af drivkr{\ae}fter bag fusioner, opk{\o}b: Det kan v{\ae}re interne eller eksterne forhold i virksomheden, som har betydning. Samtidig kan der v{\ae}re tale om en aktiv eller en passiv drivkraft. For hele sektoren kan der identificeres mindst 35 forskellige drivkr{\ae}fter, som har v{\ae}ret n{\ae}vnt som begrundelser for opk{\o}b og fusioner foretaget af den danske agro- og f{\o}devareindustri. Med udgangspunkt i interviews med centrale personer i og omkring de vigtigste virksomheder i sektoren er en r{\ae}kke forskellige drivkr{\ae}fter ligeledes blevet identificeret og begrundet. Interviewene viser, at der som hovedregel har v{\ae}ret flere drivkr{\ae}fter bag de enkelte fusioner og opk{\o}b, og at der har v{\ae}ret mange forskellige drivkr{\ae}fter. En stor del af tidligere opstillede drivkr{\ae}fter kan s{\aa}ledes bekr{\ae}ftes ud fra interviewene. Blandt de typisk forekommende drivkr{\ae}fter n{\ae}vnes udnyttelse af stordriftsfordele, styrkelse af markeds- og forhandlingsmagten, synergieffekter og effektivisering.",
author = "Hansen, {Henning Otte} and Bj{\o}rn Klimek",
year = "2016",
language = "Dansk",
volume = "202",
pages = "25--61",
journal = "Tidsskrift for Landoekonomi",
issn = "0040-7119",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Forklaringer på fusioner og opkøb i den danske værdikæde for fødevarer

AU - Hansen, Henning Otte

AU - Klimek, Bjørn

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Fusioner og opkøb er meget vigtige for virksomheders internationale konkurrenceevne. Derfor er det vigtigt at få identificeret, struktureret og analyseret de bagvedliggende forklaringer og drivkræfter, som fremmer fusioner og opkøb. Der kan grundlæggende være fire forskellige typer af drivkræfter bag fusioner, opkøb: Det kan være interne eller eksterne forhold i virksomheden, som har betydning. Samtidig kan der være tale om en aktiv eller en passiv drivkraft. For hele sektoren kan der identificeres mindst 35 forskellige drivkræfter, som har været nævnt som begrundelser for opkøb og fusioner foretaget af den danske agro- og fødevareindustri. Med udgangspunkt i interviews med centrale personer i og omkring de vigtigste virksomheder i sektoren er en række forskellige drivkræfter ligeledes blevet identificeret og begrundet. Interviewene viser, at der som hovedregel har været flere drivkræfter bag de enkelte fusioner og opkøb, og at der har været mange forskellige drivkræfter. En stor del af tidligere opstillede drivkræfter kan således bekræftes ud fra interviewene. Blandt de typisk forekommende drivkræfter nævnes udnyttelse af stordriftsfordele, styrkelse af markeds- og forhandlingsmagten, synergieffekter og effektivisering.

AB - Fusioner og opkøb er meget vigtige for virksomheders internationale konkurrenceevne. Derfor er det vigtigt at få identificeret, struktureret og analyseret de bagvedliggende forklaringer og drivkræfter, som fremmer fusioner og opkøb. Der kan grundlæggende være fire forskellige typer af drivkræfter bag fusioner, opkøb: Det kan være interne eller eksterne forhold i virksomheden, som har betydning. Samtidig kan der være tale om en aktiv eller en passiv drivkraft. For hele sektoren kan der identificeres mindst 35 forskellige drivkræfter, som har været nævnt som begrundelser for opkøb og fusioner foretaget af den danske agro- og fødevareindustri. Med udgangspunkt i interviews med centrale personer i og omkring de vigtigste virksomheder i sektoren er en række forskellige drivkræfter ligeledes blevet identificeret og begrundet. Interviewene viser, at der som hovedregel har været flere drivkræfter bag de enkelte fusioner og opkøb, og at der har været mange forskellige drivkræfter. En stor del af tidligere opstillede drivkræfter kan således bekræftes ud fra interviewene. Blandt de typisk forekommende drivkræfter nævnes udnyttelse af stordriftsfordele, styrkelse af markeds- og forhandlingsmagten, synergieffekter og effektivisering.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 202

SP - 25

EP - 61

JO - Tidsskrift for Landoekonomi

JF - Tidsskrift for Landoekonomi

SN - 0040-7119

IS - 1

ER -

ID: 164138957