Hvad kan vi forvente af de internationale markeder for plantebaserede proteiner?

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Hvad kan vi forvente af de internationale markeder for plantebaserede proteiner? / Jensen, Jørgen Dejgård.

In: Tidsskrift for Landoekonomi, Vol. 209, No. 1, 2023, p. 39-52.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Jensen, JD 2023, 'Hvad kan vi forvente af de internationale markeder for plantebaserede proteiner?', Tidsskrift for Landoekonomi, vol. 209, no. 1, pp. 39-52.

APA

Jensen, J. D. (2023). Hvad kan vi forvente af de internationale markeder for plantebaserede proteiner? Tidsskrift for Landoekonomi, 209(1), 39-52.

Vancouver

Jensen JD. Hvad kan vi forvente af de internationale markeder for plantebaserede proteiner? Tidsskrift for Landoekonomi. 2023;209(1):39-52.

Author

Jensen, Jørgen Dejgård. / Hvad kan vi forvente af de internationale markeder for plantebaserede proteiner?. In: Tidsskrift for Landoekonomi. 2023 ; Vol. 209, No. 1. pp. 39-52.

Bibtex

@article{adb49a1f095a431c8663887dea4a7281,
title = "Hvad kan vi forvente af de internationale markeder for plantebaserede proteiner?",
abstract = "Form{\aa}let med artiklen er at give en litteraturbaseret vurdering af det kommende {\aa}rtis internationale markedsudsigter for plantebaserede proteinf{\o}devarer. Mens markederne for ”traditionelle” plante-f{\o}devarer er veletablerede og genstand for en forholdsvis stabil udvikling over tid, s{\aa} er markederne for plantebaserede alternative proteinf{\o}devarer relativt nye og under etablering med udsigt til v{\ae}kst, hvilket underst{\o}ttes af s{\aa}vel officielle fremskrivninger som internationale forbrugerstudier. En r{\ae}kke internationale kommercielle markedsrapporter giver udtryk for forventninger om {\aa}rlige v{\ae}kstrater i den globale afs{\ae}tning af alternative proteiner til f{\o}devarer i st{\o}rrelsesordenen 15 %, men det kan forekomme at v{\ae}re en overvurdering af v{\ae}ksten. En generel tendens i de internationale markeder for plantebaserede alternative proteinf{\o}devarer er, at {\ae}rter i stigende grad fortr{\ae}nger soja som r{\aa}vare i produktionen. Denne tendens kan bidrage til at give dansk landbrug og den danske f{\o}devareindustri muligheder for at tilegne sig en styrkeposition, idet de naturgivne forhold i Danmark er forholdsvis gunstige for {\ae}rteproduktion. ",
author = "Jensen, {J{\o}rgen Dejg{\aa}rd}",
year = "2023",
language = "Dansk",
volume = "209",
pages = "39--52",
journal = "Tidsskrift for Landoekonomi",
issn = "0040-7119",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Hvad kan vi forvente af de internationale markeder for plantebaserede proteiner?

AU - Jensen, Jørgen Dejgård

PY - 2023

Y1 - 2023

N2 - Formålet med artiklen er at give en litteraturbaseret vurdering af det kommende årtis internationale markedsudsigter for plantebaserede proteinfødevarer. Mens markederne for ”traditionelle” plante-fødevarer er veletablerede og genstand for en forholdsvis stabil udvikling over tid, så er markederne for plantebaserede alternative proteinfødevarer relativt nye og under etablering med udsigt til vækst, hvilket understøttes af såvel officielle fremskrivninger som internationale forbrugerstudier. En række internationale kommercielle markedsrapporter giver udtryk for forventninger om årlige vækstrater i den globale afsætning af alternative proteiner til fødevarer i størrelsesordenen 15 %, men det kan forekomme at være en overvurdering af væksten. En generel tendens i de internationale markeder for plantebaserede alternative proteinfødevarer er, at ærter i stigende grad fortrænger soja som råvare i produktionen. Denne tendens kan bidrage til at give dansk landbrug og den danske fødevareindustri muligheder for at tilegne sig en styrkeposition, idet de naturgivne forhold i Danmark er forholdsvis gunstige for ærteproduktion.

AB - Formålet med artiklen er at give en litteraturbaseret vurdering af det kommende årtis internationale markedsudsigter for plantebaserede proteinfødevarer. Mens markederne for ”traditionelle” plante-fødevarer er veletablerede og genstand for en forholdsvis stabil udvikling over tid, så er markederne for plantebaserede alternative proteinfødevarer relativt nye og under etablering med udsigt til vækst, hvilket understøttes af såvel officielle fremskrivninger som internationale forbrugerstudier. En række internationale kommercielle markedsrapporter giver udtryk for forventninger om årlige vækstrater i den globale afsætning af alternative proteiner til fødevarer i størrelsesordenen 15 %, men det kan forekomme at være en overvurdering af væksten. En generel tendens i de internationale markeder for plantebaserede alternative proteinfødevarer er, at ærter i stigende grad fortrænger soja som råvare i produktionen. Denne tendens kan bidrage til at give dansk landbrug og den danske fødevareindustri muligheder for at tilegne sig en styrkeposition, idet de naturgivne forhold i Danmark er forholdsvis gunstige for ærteproduktion.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 209

SP - 39

EP - 52

JO - Tidsskrift for Landoekonomi

JF - Tidsskrift for Landoekonomi

SN - 0040-7119

IS - 1

ER -

ID: 360610070