Plantebaseret fremtid: Et paradigmeskifte er nødvendigt

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Plantebaseret fremtid : Et paradigmeskifte er nødvendigt. / Hansen, Henning Otte.

In: Tidsskrift for Landoekonomi, Vol. 209, No. 1, 2023, p. 83-87.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Hansen, HO 2023, 'Plantebaseret fremtid: Et paradigmeskifte er nødvendigt', Tidsskrift for Landoekonomi, vol. 209, no. 1, pp. 83-87.

APA

Hansen, H. O. (2023). Plantebaseret fremtid: Et paradigmeskifte er nødvendigt. Tidsskrift for Landoekonomi, 209(1), 83-87.

Vancouver

Hansen HO. Plantebaseret fremtid: Et paradigmeskifte er nødvendigt. Tidsskrift for Landoekonomi. 2023;209(1):83-87.

Author

Hansen, Henning Otte. / Plantebaseret fremtid : Et paradigmeskifte er nødvendigt. In: Tidsskrift for Landoekonomi. 2023 ; Vol. 209, No. 1. pp. 83-87.

Bibtex

@article{5fcbbc264c794401b1f53e33ebb879cd,
title = "Plantebaseret fremtid: Et paradigmeskifte er n{\o}dvendigt",
abstract = "Et m{\aa}l om et mere plantebaseret forbrug af f{\o}devarer er udfordrende. Vores forbrug af f{\o}devarer – b{\aa}de lokalt og globalt – f{\o}lger nogle faste tendenser styret af indkomster og kulturelle forhold. Med den nuv{\ae}rende globale udvikling stiger forbruget af animalske f{\o}devarer, mens vegetabilske f{\o}devarer udg{\o}r en faldende andel af det samlede f{\o}devareforbrug. Her er der tale om langvarige og stabile globale tendenser. Der er derfor brug for et paradigmeskifte – ”revolutionerende” {\ae}ndringer – hvis det plantebaserede forbrug i et st{\o}rre perspektiv skal {\o}ges v{\ae}sentligt.",
author = "Hansen, {Henning Otte}",
year = "2023",
language = "Dansk",
volume = "209",
pages = "83--87",
journal = "Tidsskrift for Landoekonomi",
issn = "0040-7119",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Plantebaseret fremtid

T2 - Et paradigmeskifte er nødvendigt

AU - Hansen, Henning Otte

PY - 2023

Y1 - 2023

N2 - Et mål om et mere plantebaseret forbrug af fødevarer er udfordrende. Vores forbrug af fødevarer – både lokalt og globalt – følger nogle faste tendenser styret af indkomster og kulturelle forhold. Med den nuværende globale udvikling stiger forbruget af animalske fødevarer, mens vegetabilske fødevarer udgør en faldende andel af det samlede fødevareforbrug. Her er der tale om langvarige og stabile globale tendenser. Der er derfor brug for et paradigmeskifte – ”revolutionerende” ændringer – hvis det plantebaserede forbrug i et større perspektiv skal øges væsentligt.

AB - Et mål om et mere plantebaseret forbrug af fødevarer er udfordrende. Vores forbrug af fødevarer – både lokalt og globalt – følger nogle faste tendenser styret af indkomster og kulturelle forhold. Med den nuværende globale udvikling stiger forbruget af animalske fødevarer, mens vegetabilske fødevarer udgør en faldende andel af det samlede fødevareforbrug. Her er der tale om langvarige og stabile globale tendenser. Der er derfor brug for et paradigmeskifte – ”revolutionerende” ændringer – hvis det plantebaserede forbrug i et større perspektiv skal øges væsentligt.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 209

SP - 83

EP - 87

JO - Tidsskrift for Landoekonomi

JF - Tidsskrift for Landoekonomi

SN - 0040-7119

IS - 1

ER -

ID: 360611074