Mad, mennesker og måltider: samfundsvidenskabelige perspektiver

Research output: Book/ReportBookEducation

Standard

Mad, mennesker og måltider : samfundsvidenskabelige perspektiver. / Holm, Lotte (Editor); Kristensen, Søren Tange (Editor).

2.udgave ed. København : Munksgaard , 2012. 445 p.

Research output: Book/ReportBookEducation

Harvard

Holm, L & Kristensen, ST (eds) 2012, Mad, mennesker og måltider: samfundsvidenskabelige perspektiver. 2.udgave edn, Munksgaard , København. <http://www.gyldendal-akademisk.dk/Books/9788762809291.aspx>

APA

Holm, L., & Kristensen, S. T. (Eds.) (2012). Mad, mennesker og måltider: samfundsvidenskabelige perspektiver. (2.udgave ed.) Munksgaard . http://www.gyldendal-akademisk.dk/Books/9788762809291.aspx

Vancouver

Holm L, (ed.), Kristensen ST, (ed.). Mad, mennesker og måltider: samfundsvidenskabelige perspektiver. 2.udgave ed. København: Munksgaard , 2012. 445 p.

Author

Holm, Lotte (Editor) ; Kristensen, Søren Tange (Editor). / Mad, mennesker og måltider : samfundsvidenskabelige perspektiver. 2.udgave ed. København : Munksgaard , 2012. 445 p.

Bibtex

@book{0c44bdbb364940b98e32350ea3307ca9,
title = "Mad, mennesker og m{\aa}ltider: samfundsvidenskabelige perspektiver",
abstract = "Mad, mennesker og m{\aa}ltider s{\ae}tter mad og m{\aa}ltider i et socialt, kulturelt og psykologisk perspektiv. Bogen beskriver hvad mad betyder for mennesker i forskellige sammenh{\ae}nge, og hvilken rolle m{\aa}ltidet spiller i menneskers hverdag - b{\aa}de hjemme i den private husholdning og i institutioner som b{\o}rnehaver, skoler, hospitaler og plejehjem. Mad, mennesker og m{\aa}ltider fort{\ae}ller ogs{\aa} om de symbolske og kulturelle betydninger, der knytter sig til forskellige f{\o}devarer, om sammenst{\o}d mellem madkultur, sundhed og milj{\o}hensyn og om bekymring for ny teknologi. Bogen behandler desuden madens rolle i forhold til normer, menneskers selvforst{\aa}else og identitet og i forhold til kultur, politik og religion. Endvidere belyses emner som spiseforstyrrelser, social ulighed i kostvaner, sociale aspekter af overv{\ae}gt og fedme og moderne sundhedsdyrkelse. Denne 2. udgave af Mad, mennesker og m{\aa}ltider er udvidet med en r{\ae}kke nye kapitler. Andre kapitler er blevet revideret og opdateret indholdsm{\ae}ssigt og ny litteratur er blevet tilf{\o}jet. Bogen er baseret p{\aa} dansk og international samfundsvidenskabelig forskning og samler den nyeste viden p{\aa} omr{\aa}det. Bogen henvender sig prim{\ae}rt til studerende p{\aa} professionsbacheloruddannelsen i ern{\ae}ring og sundhed, men er ogs{\aa} relevant p{\aa} de fleste uddannelser, der har med mennesker og m{\aa}ltider at g{\o}re, fx sygeplejerske- l{\ae}rer- og p{\ae}dagogstuderende. Bogen er egnet b{\aa}de til universiteter og p{\aa} professionsbachelorniveau og kan ligeledes l{\ae}ses af praktikere og alment interesserede indenfor omr{\aa}det.",
editor = "Lotte Holm and Kristensen, {S{\o}ren Tange}",
year = "2012",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-628-0929-1",
publisher = "Munksgaard ",
address = "Danmark",
edition = "2.udgave",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Mad, mennesker og måltider

T2 - samfundsvidenskabelige perspektiver

A2 - Holm, Lotte

A2 - Kristensen, Søren Tange

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Mad, mennesker og måltider sætter mad og måltider i et socialt, kulturelt og psykologisk perspektiv. Bogen beskriver hvad mad betyder for mennesker i forskellige sammenhænge, og hvilken rolle måltidet spiller i menneskers hverdag - både hjemme i den private husholdning og i institutioner som børnehaver, skoler, hospitaler og plejehjem. Mad, mennesker og måltider fortæller også om de symbolske og kulturelle betydninger, der knytter sig til forskellige fødevarer, om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn og om bekymring for ny teknologi. Bogen behandler desuden madens rolle i forhold til normer, menneskers selvforståelse og identitet og i forhold til kultur, politik og religion. Endvidere belyses emner som spiseforstyrrelser, social ulighed i kostvaner, sociale aspekter af overvægt og fedme og moderne sundhedsdyrkelse. Denne 2. udgave af Mad, mennesker og måltider er udvidet med en række nye kapitler. Andre kapitler er blevet revideret og opdateret indholdsmæssigt og ny litteratur er blevet tilføjet. Bogen er baseret på dansk og international samfundsvidenskabelig forskning og samler den nyeste viden på området. Bogen henvender sig primært til studerende på professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed, men er også relevant på de fleste uddannelser, der har med mennesker og måltider at gøre, fx sygeplejerske- lærer- og pædagogstuderende. Bogen er egnet både til universiteter og på professionsbachelorniveau og kan ligeledes læses af praktikere og alment interesserede indenfor området.

AB - Mad, mennesker og måltider sætter mad og måltider i et socialt, kulturelt og psykologisk perspektiv. Bogen beskriver hvad mad betyder for mennesker i forskellige sammenhænge, og hvilken rolle måltidet spiller i menneskers hverdag - både hjemme i den private husholdning og i institutioner som børnehaver, skoler, hospitaler og plejehjem. Mad, mennesker og måltider fortæller også om de symbolske og kulturelle betydninger, der knytter sig til forskellige fødevarer, om sammenstød mellem madkultur, sundhed og miljøhensyn og om bekymring for ny teknologi. Bogen behandler desuden madens rolle i forhold til normer, menneskers selvforståelse og identitet og i forhold til kultur, politik og religion. Endvidere belyses emner som spiseforstyrrelser, social ulighed i kostvaner, sociale aspekter af overvægt og fedme og moderne sundhedsdyrkelse. Denne 2. udgave af Mad, mennesker og måltider er udvidet med en række nye kapitler. Andre kapitler er blevet revideret og opdateret indholdsmæssigt og ny litteratur er blevet tilføjet. Bogen er baseret på dansk og international samfundsvidenskabelig forskning og samler den nyeste viden på området. Bogen henvender sig primært til studerende på professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed, men er også relevant på de fleste uddannelser, der har med mennesker og måltider at gøre, fx sygeplejerske- lærer- og pædagogstuderende. Bogen er egnet både til universiteter og på professionsbachelorniveau og kan ligeledes læses af praktikere og alment interesserede indenfor området.

M3 - Bog

SN - 978-87-628-0929-1

BT - Mad, mennesker og måltider

PB - Munksgaard

CY - København

ER -

ID: 40350108