Det økonomiske potentiale for anvendelsen af økologisk græsprotein i foder til økologiske slagtesvin

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Standard

Det økonomiske potentiale for anvendelsen af økologisk græsprotein i foder til økologiske slagtesvin. / Gylling, Morten; Hagelund, Astrid; Olsen, Frederik Lehmann.

I: Tidsskrift for Landoekonomi, Bind 206, Nr. 1, 2020, s. 83-90.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

Harvard

Gylling, M, Hagelund, A & Olsen, FL 2020, 'Det økonomiske potentiale for anvendelsen af økologisk græsprotein i foder til økologiske slagtesvin', Tidsskrift for Landoekonomi, bind 206, nr. 1, s. 83-90.

APA

Gylling, M., Hagelund, A., & Olsen, F. L. (2020). Det økonomiske potentiale for anvendelsen af økologisk græsprotein i foder til økologiske slagtesvin. Tidsskrift for Landoekonomi, 206(1), 83-90.

Vancouver

Gylling M, Hagelund A, Olsen FL. Det økonomiske potentiale for anvendelsen af økologisk græsprotein i foder til økologiske slagtesvin. Tidsskrift for Landoekonomi. 2020;206(1):83-90.

Author

Gylling, Morten ; Hagelund, Astrid ; Olsen, Frederik Lehmann. / Det økonomiske potentiale for anvendelsen af økologisk græsprotein i foder til økologiske slagtesvin. I: Tidsskrift for Landoekonomi. 2020 ; Bind 206, Nr. 1. s. 83-90.

Bibtex

@article{ccb14b31d8bb44ebbc4676d869e4a2fd,
title = "Det {\o}konomiske potentiale for anvendelsen af {\o}kologisk gr{\ae}sprotein i foder til {\o}kologiske slagtesvin",
abstract = "Produktionen af {\o}kologiske slagtesvin har v{\ae}ret j{\ae}vnt stigende i de seneste {\aa}r og er nu steget fra godt 138.100 styk i 2016 til lige over 232.000 styk i 2019 (Milj{\o}- & F{\o}devareministeriet, 2017; 2020). En {\o}get produktion af {\o}kologiske slagtesvin {\o}ger tilsvarende eftersp{\o}rgslen p{\aa} {\o}kologisk protein til slagtesvinene. En stor del af proteinforsyningen til de {\o}kologiske slagtesvin best{\aa}r i dag af kinesisk sojakage. Bioraffineret {\o}kologisk gr{\ae}sprotein har i fodringsfors{\o}g vist sig helt eller delvist at kunne erstatte den {\o}kologiske sojakage. Denne artikel beskriver resultaterne af en analyse af det {\o}konomiske potentiale for produkti-on af {\o}kologiske slagtesvin fodret med {\o}kologiske foderblandinger indeholdende varierende andele af bioraffineret {\o}kologisk kl{\o}vergr{\ae}sprotein. Analysen omfatter v{\ae}rdik{\ae}den fra dyrkning af {\o}kologisk kl{\o}vergr{\ae}s over bioraffinering til produktion af {\o}kologiske slagtesvin fodret med {\o}kologiske foderblandinger indeholdende sti-gende andele af bioraffineret {\o}kologisk kl{\o}vergr{\ae}sprotein. Analyserne viser, at det kan v{\ae}re {\o}konomisk konkurrencedygtigt at producere {\o}kologiske slagtesvin fodret med foderblandinger indeholdende op til 15 procent {\o}kologisk gr{\ae}sprotein, set i forhold til produktion af slagtesvin p{\aa} basis af ”konventionelle” {\o}kologiske foderblandinger. Der er her forudsat, at den {\o}kologiske planteavler afregnes med 0,20 kroner per kg frisk gr{\ae}s ab. mark, og at bioraffinaderiet opn{\aa}r et break even-resultat.",
author = "Morten Gylling and Astrid Hagelund and Olsen, {Frederik Lehmann}",
year = "2020",
language = "Dansk",
volume = "206",
pages = "83--90",
journal = "Tidsskrift for Landoekonomi",
issn = "0040-7119",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Det økonomiske potentiale for anvendelsen af økologisk græsprotein i foder til økologiske slagtesvin

AU - Gylling, Morten

AU - Hagelund, Astrid

AU - Olsen, Frederik Lehmann

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - Produktionen af økologiske slagtesvin har været jævnt stigende i de seneste år og er nu steget fra godt 138.100 styk i 2016 til lige over 232.000 styk i 2019 (Miljø- & Fødevareministeriet, 2017; 2020). En øget produktion af økologiske slagtesvin øger tilsvarende efterspørgslen på økologisk protein til slagtesvinene. En stor del af proteinforsyningen til de økologiske slagtesvin består i dag af kinesisk sojakage. Bioraffineret økologisk græsprotein har i fodringsforsøg vist sig helt eller delvist at kunne erstatte den økologiske sojakage. Denne artikel beskriver resultaterne af en analyse af det økonomiske potentiale for produkti-on af økologiske slagtesvin fodret med økologiske foderblandinger indeholdende varierende andele af bioraffineret økologisk kløvergræsprotein. Analysen omfatter værdikæden fra dyrkning af økologisk kløvergræs over bioraffinering til produktion af økologiske slagtesvin fodret med økologiske foderblandinger indeholdende sti-gende andele af bioraffineret økologisk kløvergræsprotein. Analyserne viser, at det kan være økonomisk konkurrencedygtigt at producere økologiske slagtesvin fodret med foderblandinger indeholdende op til 15 procent økologisk græsprotein, set i forhold til produktion af slagtesvin på basis af ”konventionelle” økologiske foderblandinger. Der er her forudsat, at den økologiske planteavler afregnes med 0,20 kroner per kg frisk græs ab. mark, og at bioraffinaderiet opnår et break even-resultat.

AB - Produktionen af økologiske slagtesvin har været jævnt stigende i de seneste år og er nu steget fra godt 138.100 styk i 2016 til lige over 232.000 styk i 2019 (Miljø- & Fødevareministeriet, 2017; 2020). En øget produktion af økologiske slagtesvin øger tilsvarende efterspørgslen på økologisk protein til slagtesvinene. En stor del af proteinforsyningen til de økologiske slagtesvin består i dag af kinesisk sojakage. Bioraffineret økologisk græsprotein har i fodringsforsøg vist sig helt eller delvist at kunne erstatte den økologiske sojakage. Denne artikel beskriver resultaterne af en analyse af det økonomiske potentiale for produkti-on af økologiske slagtesvin fodret med økologiske foderblandinger indeholdende varierende andele af bioraffineret økologisk kløvergræsprotein. Analysen omfatter værdikæden fra dyrkning af økologisk kløvergræs over bioraffinering til produktion af økologiske slagtesvin fodret med økologiske foderblandinger indeholdende sti-gende andele af bioraffineret økologisk kløvergræsprotein. Analyserne viser, at det kan være økonomisk konkurrencedygtigt at producere økologiske slagtesvin fodret med foderblandinger indeholdende op til 15 procent økologisk græsprotein, set i forhold til produktion af slagtesvin på basis af ”konventionelle” økologiske foderblandinger. Der er her forudsat, at den økologiske planteavler afregnes med 0,20 kroner per kg frisk græs ab. mark, og at bioraffinaderiet opnår et break even-resultat.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 206

SP - 83

EP - 90

JO - Tidsskrift for Landoekonomi

JF - Tidsskrift for Landoekonomi

SN - 0040-7119

IS - 1

ER -

ID: 246780869