Kommentarer til Det Miljøøkonomiske Råds forslag til kvælstofregulering i Rådets rapport Økonomi og Miljø – 2017

Publikation: Working paperRådgivning

Standard

Kommentarer til Det Miljøøkonomiske Råds forslag til kvælstofregulering i Rådets rapport Økonomi og Miljø – 2017. / Dubgaard, Alex.

Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet, 2017.

Publikation: Working paperRådgivning

Harvard

Dubgaard, A 2017 'Kommentarer til Det Miljøøkonomiske Råds forslag til kvælstofregulering i Rådets rapport Økonomi og Miljø – 2017' Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet.

APA

Dubgaard, A. (2017). Kommentarer til Det Miljøøkonomiske Råds forslag til kvælstofregulering i Rådets rapport Økonomi og Miljø – 2017. Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet. IFRO Dokumentation Nr. 2017 / 3

Vancouver

Dubgaard A. Kommentarer til Det Miljøøkonomiske Råds forslag til kvælstofregulering i Rådets rapport Økonomi og Miljø – 2017. Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet. 2017.

Author

Dubgaard, Alex. / Kommentarer til Det Miljøøkonomiske Råds forslag til kvælstofregulering i Rådets rapport Økonomi og Miljø – 2017. Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet, 2017. (IFRO Dokumentation; Nr. 2017 / 3).

Bibtex

@techreport{d6cd23a101d6465a84aabe83d903dd71,
title = "Kommentarer til Det Milj{\o}{\o}konomiske R{\aa}ds forslag til kv{\ae}lstofregulering i R{\aa}dets rapport {\O}konomi og Milj{\o} – 2017",
abstract = "I dette {\aa}rs rapport fra Det Milj{\o}{\o}konomiske R{\aa}ds formandskab analyseres bl.a. forskellige styringsinstrumenter til regulering af landbrugets kv{\ae}lstofudledning (se De {\O}konomiske R{\aa}d, 2017, kapitel I. Regulering af landbrugets kv{\ae}lstofudledning). Analyserne er foretaget p{\aa} baggrund af omkostnings- og udvaskningsberegninger foretaget med den partielle ligev{\ae}gtsmodel ESMERALDA, som er udviklet p{\aa} Institut for F{\o}devare- og Ressource{\o}konomi (IFRO) ved K{\o}benhavns Universitet. If{\o}lge beregningerne vil anvendelse af m{\aa}lrettede afgifter v{\ae}re det mest omkostningseffektive instrument til regulering af landbrugets kv{\ae}lstofudledninger. Dette notat diskuterer grundlaget for beregningerne af de samfundsm{\ae}ssige omkostninger ved anvendelse af m{\aa}lrettede afgifter, prim{\ae}rt de beregnede omkostninger ved brakl{\ae}gning af landbrugsjord. Beregningerne omfatter to dele: en hovedanalyse, som blev diskuteret p{\aa} r{\aa}dsm{\o}det i Det Milj{\o}{\o}konomiske R{\aa}d d. 28. februar 2017, og en f{\o}lsomhedsanalyse, der unders{\o}ger betydningen af reduceret brakl{\ae}gningstilb{\o}jelighed.",
author = "Alex Dubgaard",
year = "2017",
language = "Dansk",
series = "IFRO Dokumentation",
publisher = "Institut for F{\o}devare- og Ressource{\o}konomi, K{\o}benhavns Universitet",
number = "2017 / 3",
type = "WorkingPaper",
institution = "Institut for F{\o}devare- og Ressource{\o}konomi, K{\o}benhavns Universitet",

}

RIS

TY - UNPB

T1 - Kommentarer til Det Miljøøkonomiske Råds forslag til kvælstofregulering i Rådets rapport Økonomi og Miljø – 2017

AU - Dubgaard, Alex

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - I dette års rapport fra Det Miljøøkonomiske Råds formandskab analyseres bl.a. forskellige styringsinstrumenter til regulering af landbrugets kvælstofudledning (se De Økonomiske Råd, 2017, kapitel I. Regulering af landbrugets kvælstofudledning). Analyserne er foretaget på baggrund af omkostnings- og udvaskningsberegninger foretaget med den partielle ligevægtsmodel ESMERALDA, som er udviklet på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) ved Københavns Universitet. Ifølge beregningerne vil anvendelse af målrettede afgifter være det mest omkostningseffektive instrument til regulering af landbrugets kvælstofudledninger. Dette notat diskuterer grundlaget for beregningerne af de samfundsmæssige omkostninger ved anvendelse af målrettede afgifter, primært de beregnede omkostninger ved braklægning af landbrugsjord. Beregningerne omfatter to dele: en hovedanalyse, som blev diskuteret på rådsmødet i Det Miljøøkonomiske Råd d. 28. februar 2017, og en følsomhedsanalyse, der undersøger betydningen af reduceret braklægningstilbøjelighed.

AB - I dette års rapport fra Det Miljøøkonomiske Råds formandskab analyseres bl.a. forskellige styringsinstrumenter til regulering af landbrugets kvælstofudledning (se De Økonomiske Råd, 2017, kapitel I. Regulering af landbrugets kvælstofudledning). Analyserne er foretaget på baggrund af omkostnings- og udvaskningsberegninger foretaget med den partielle ligevægtsmodel ESMERALDA, som er udviklet på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) ved Københavns Universitet. Ifølge beregningerne vil anvendelse af målrettede afgifter være det mest omkostningseffektive instrument til regulering af landbrugets kvælstofudledninger. Dette notat diskuterer grundlaget for beregningerne af de samfundsmæssige omkostninger ved anvendelse af målrettede afgifter, primært de beregnede omkostninger ved braklægning af landbrugsjord. Beregningerne omfatter to dele: en hovedanalyse, som blev diskuteret på rådsmødet i Det Miljøøkonomiske Råd d. 28. februar 2017, og en følsomhedsanalyse, der undersøger betydningen af reduceret braklægningstilbøjelighed.

M3 - Working paper

T3 - IFRO Dokumentation

BT - Kommentarer til Det Miljøøkonomiske Råds forslag til kvælstofregulering i Rådets rapport Økonomi og Miljø – 2017

PB - Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet

ER -

ID: 178250080