Biprodukter fra dansk og norsk kødindustri: værdiløft står centralt i struktur- og markedsudviklingen
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning
Artiklen analyserer, hvorledes valorisering af animalske biprodukter har fået større opmærksomhed
i de senere år. Sektoren har i Danmark været gennem en kraftig konsolidering og internationalisering, og den internationale konkurrence har medført et forstærket behov for værdimæssig opgradering af rest-råmaterialer og biprodukter, stigende F&Uindsats til at identificere nye anvendelsesområder samt søgen efter et nyt og større råvaregrundlag. Kampen om restråstof er taget til. Også i Norge er biproduktværdi en væsentlig konkurrencefaktor i den fremtidige udvikling. I begge lande står værdiløft af restråstof og biprodukter således centralt i virksomhedernes strategier.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Tidsskrift for Landoekonomi |
Vol/bind | 201 |
Udgave nummer | 2 |
Sider (fra-til) | 129-139 |
Antal sider | 11 |
ISSN | 0040-7119 |
Status | Udgivet - 2015 |
ID: 144458935