Strukturudvikling i den danske agro- og fødevareindustri efter 2. verdenskrig

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Standard

Strukturudvikling i den danske agro- og fødevareindustri efter 2. verdenskrig. / Hansen, Henning Otte.

In: Landbohistorisk Tidsskrift, Vol. 2014, No. 1-2, 2014, p. 34-61.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Hansen, HO 2014, 'Strukturudvikling i den danske agro- og fødevareindustri efter 2. verdenskrig', Landbohistorisk Tidsskrift, vol. 2014, no. 1-2, pp. 34-61.

APA

Hansen, H. O. (2014). Strukturudvikling i den danske agro- og fødevareindustri efter 2. verdenskrig. Landbohistorisk Tidsskrift, 2014(1-2), 34-61.

Vancouver

Hansen HO. Strukturudvikling i den danske agro- og fødevareindustri efter 2. verdenskrig. Landbohistorisk Tidsskrift. 2014;2014(1-2):34-61.

Author

Hansen, Henning Otte. / Strukturudvikling i den danske agro- og fødevareindustri efter 2. verdenskrig. In: Landbohistorisk Tidsskrift. 2014 ; Vol. 2014, No. 1-2. pp. 34-61.

Bibtex

@article{da1ae01c27944f06aff31689fac1637b,
title = "Strukturudvikling i den danske agro- og f{\o}devareindustri efter 2. verdenskrig",
abstract = "Agro- og f{\o}devareindustriens strukturudvikling - det vil sige udviklingen i st{\o}rrelse, antal, specialisering, koncentration, ejerform, globalisering med mere - har v{\ae}ret meget markant siden 2. verdenskrig. Store drifts{\o}konomiske og markedsm{\ae}ssige kr{\ae}fter har skubbet branchen i retning af f{\ae}rre, men st{\o}rre virksomheder, og udviklingen har haft storre konsekvenser b{\aa}de inden for og uden for sektoren. P{\aa} nogle omr{\aa}der markerer 2. verdenskrig et tydeligt vendepunkt for stukturudviklingen i agro- og f{\o}devareindustrien, mens der p{\aa} andre omr{\aa}der har v{\ae}ret en mere konstant udvikling i perioden omkring og efter 2. verdenskrig. Denne artikel afd{\ae}kker strukturudviklingen og dens drivkr{\ae}fter siden 1945.",
author = "Hansen, {Henning Otte}",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "2014",
pages = "34--61",
journal = "Landbohistorisk Tidsskrift",
issn = "1604-4878",
publisher = "Landbohistorisk Selskab",
number = "1-2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Strukturudvikling i den danske agro- og fødevareindustri efter 2. verdenskrig

AU - Hansen, Henning Otte

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Agro- og fødevareindustriens strukturudvikling - det vil sige udviklingen i størrelse, antal, specialisering, koncentration, ejerform, globalisering med mere - har været meget markant siden 2. verdenskrig. Store driftsøkonomiske og markedsmæssige kræfter har skubbet branchen i retning af færre, men større virksomheder, og udviklingen har haft storre konsekvenser både inden for og uden for sektoren. På nogle områder markerer 2. verdenskrig et tydeligt vendepunkt for stukturudviklingen i agro- og fødevareindustrien, mens der på andre områder har været en mere konstant udvikling i perioden omkring og efter 2. verdenskrig. Denne artikel afdækker strukturudviklingen og dens drivkræfter siden 1945.

AB - Agro- og fødevareindustriens strukturudvikling - det vil sige udviklingen i størrelse, antal, specialisering, koncentration, ejerform, globalisering med mere - har været meget markant siden 2. verdenskrig. Store driftsøkonomiske og markedsmæssige kræfter har skubbet branchen i retning af færre, men større virksomheder, og udviklingen har haft storre konsekvenser både inden for og uden for sektoren. På nogle områder markerer 2. verdenskrig et tydeligt vendepunkt for stukturudviklingen i agro- og fødevareindustrien, mens der på andre områder har været en mere konstant udvikling i perioden omkring og efter 2. verdenskrig. Denne artikel afdækker strukturudviklingen og dens drivkræfter siden 1945.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2014

SP - 34

EP - 61

JO - Landbohistorisk Tidsskrift

JF - Landbohistorisk Tidsskrift

SN - 1604-4878

IS - 1-2

ER -

ID: 131452441