Danske forbrugeres holdninger til anvendelse og reduktion af antibiotika i svineproduktionen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Standard

Danske forbrugeres holdninger til anvendelse og reduktion af antibiotika i svineproduktionen. / Denver, Sigrid; Jensen, Jørgen Dejgård; Christensen, Tove.

In: Tidsskrift for Landoekonomi, Vol. 206, No. 1, 2020, p. 59-69.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Harvard

Denver, S, Jensen, JD & Christensen, T 2020, 'Danske forbrugeres holdninger til anvendelse og reduktion af antibiotika i svineproduktionen', Tidsskrift for Landoekonomi, vol. 206, no. 1, pp. 59-69.

APA

Denver, S., Jensen, J. D., & Christensen, T. (2020). Danske forbrugeres holdninger til anvendelse og reduktion af antibiotika i svineproduktionen. Tidsskrift for Landoekonomi, 206(1), 59-69.

Vancouver

Denver S, Jensen JD, Christensen T. Danske forbrugeres holdninger til anvendelse og reduktion af antibiotika i svineproduktionen. Tidsskrift for Landoekonomi. 2020;206(1):59-69.

Author

Denver, Sigrid ; Jensen, Jørgen Dejgård ; Christensen, Tove. / Danske forbrugeres holdninger til anvendelse og reduktion af antibiotika i svineproduktionen. In: Tidsskrift for Landoekonomi. 2020 ; Vol. 206, No. 1. pp. 59-69.

Bibtex

@article{6cba8cfe3e944b288f820ef4b8a8571d,
title = "Danske forbrugeres holdninger til anvendelse og reduktion af antibiotika i svineproduktionen",
abstract = "Der er i den offentlige debat stort fokus p{\aa} brugen af antibiotika i dansk svineproduktion. I denne unders{\o}gelse kigger vi n{\ae}rmere p{\aa} forbrugernes holdning til antibiotikaforbrug samt p{\aa} deres opfattelse af en ny og mere effektiv diagnosticeringsmetode, der kan m{\aa}lrette bru-gen af antibiotika og g{\o}re syge grise hurtigere raske. Unders{\o}gelsen er baseret p{\aa} en kvanti-tativ sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse besvaret af 1000 danske respondenter i marts 2020. Mange respondenter mener, at antibiotikaforbruget i svineproduktionen skaber problemer, som b{\o}r reduceres – prim{\ae}rt problemer i form af risiko for medicinrester i k{\o}det og for resistens. To tredjedele af respondenterne siger, at de gerne vil betale ekstra for svinek{\o}d, der er produce-ret med lavere brug af antibiotika. En tredjedel forbinder lavere antibiotikaforbrug med bedre dyrevelf{\ae}rd, mens en ud af fire mener, at det kan give h{\o}jere svinek{\o}dspriser, og en ud af seks af de adspurgte tror, at det kan betyde at flere syge grise ikke behandles. Langt de fleste er positivt stemt over for den nye diagnosticeringsmetode. For at f{\aa} et indtryk af variationer i holdninger hos forskellige befolkningsgrupper segmenterer vi respondenterne efter, hvor ofte de spiser svinek{\o}d. Vi ser blandt andet, at det prim{\ae}rt er respondenter med et lavt forbrug af svinek{\o}d, der er kritiske over for brugen af antibiotika, og som gerne vil betale mere for k{\o}d produceret med mindre antibiotika.",
author = "Sigrid Denver and Jensen, {J{\o}rgen Dejg{\aa}rd} and Tove Christensen",
year = "2020",
language = "Dansk",
volume = "206",
pages = "59--69",
journal = "Tidsskrift for Landoekonomi",
issn = "0040-7119",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Danske forbrugeres holdninger til anvendelse og reduktion af antibiotika i svineproduktionen

AU - Denver, Sigrid

AU - Jensen, Jørgen Dejgård

AU - Christensen, Tove

PY - 2020

Y1 - 2020

N2 - Der er i den offentlige debat stort fokus på brugen af antibiotika i dansk svineproduktion. I denne undersøgelse kigger vi nærmere på forbrugernes holdning til antibiotikaforbrug samt på deres opfattelse af en ny og mere effektiv diagnosticeringsmetode, der kan målrette bru-gen af antibiotika og gøre syge grise hurtigere raske. Undersøgelsen er baseret på en kvanti-tativ spørgeskemaundersøgelse besvaret af 1000 danske respondenter i marts 2020. Mange respondenter mener, at antibiotikaforbruget i svineproduktionen skaber problemer, som bør reduceres – primært problemer i form af risiko for medicinrester i kødet og for resistens. To tredjedele af respondenterne siger, at de gerne vil betale ekstra for svinekød, der er produce-ret med lavere brug af antibiotika. En tredjedel forbinder lavere antibiotikaforbrug med bedre dyrevelfærd, mens en ud af fire mener, at det kan give højere svinekødspriser, og en ud af seks af de adspurgte tror, at det kan betyde at flere syge grise ikke behandles. Langt de fleste er positivt stemt over for den nye diagnosticeringsmetode. For at få et indtryk af variationer i holdninger hos forskellige befolkningsgrupper segmenterer vi respondenterne efter, hvor ofte de spiser svinekød. Vi ser blandt andet, at det primært er respondenter med et lavt forbrug af svinekød, der er kritiske over for brugen af antibiotika, og som gerne vil betale mere for kød produceret med mindre antibiotika.

AB - Der er i den offentlige debat stort fokus på brugen af antibiotika i dansk svineproduktion. I denne undersøgelse kigger vi nærmere på forbrugernes holdning til antibiotikaforbrug samt på deres opfattelse af en ny og mere effektiv diagnosticeringsmetode, der kan målrette bru-gen af antibiotika og gøre syge grise hurtigere raske. Undersøgelsen er baseret på en kvanti-tativ spørgeskemaundersøgelse besvaret af 1000 danske respondenter i marts 2020. Mange respondenter mener, at antibiotikaforbruget i svineproduktionen skaber problemer, som bør reduceres – primært problemer i form af risiko for medicinrester i kødet og for resistens. To tredjedele af respondenterne siger, at de gerne vil betale ekstra for svinekød, der er produce-ret med lavere brug af antibiotika. En tredjedel forbinder lavere antibiotikaforbrug med bedre dyrevelfærd, mens en ud af fire mener, at det kan give højere svinekødspriser, og en ud af seks af de adspurgte tror, at det kan betyde at flere syge grise ikke behandles. Langt de fleste er positivt stemt over for den nye diagnosticeringsmetode. For at få et indtryk af variationer i holdninger hos forskellige befolkningsgrupper segmenterer vi respondenterne efter, hvor ofte de spiser svinekød. Vi ser blandt andet, at det primært er respondenter med et lavt forbrug af svinekød, der er kritiske over for brugen af antibiotika, og som gerne vil betale mere for kød produceret med mindre antibiotika.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 206

SP - 59

EP - 69

JO - Tidsskrift for Landoekonomi

JF - Tidsskrift for Landoekonomi

SN - 0040-7119

IS - 1

ER -

ID: 246780387