Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Documents

  • Fulltext

    Final published version, 133 KB, PDF document

Danmark har store og internationalt orienterede fødevarevirksomheder i flere sektorer, og det har skabt
en række stordriftsfordele. Når det gælder den plantebaserede fødevareindustri er situationen anderledes, og der kan gives forskellige forklaringer. De hidtidige erfaringer med at opbygge et ”grønt vækstlokomotiv” i Danmark er skuffende, og måske har Danmark ikke de samme konkurrencemæssige fordele inden for den plantebaserede fødevareindustri som i kød- og mejeriindustrien. For at kunne styrke sektoren er der brug for et tættere samarbejde mellem fødevarevirksomheder, myndigheder og forskningsverdenen i dannelsen af en egentlig plantebaseret fødevareklynge.
Original languageDanish
JournalFødevaremagasinet
Volume2023
Issue number1
Pages (from-to)20-21
Number of pages2
Publication statusPublished - 2023

Number of downloads are based on statistics from Google Scholar and www.ku.dk


No data available

ID: 335685993