Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark
Research output: Contribution to journal › Journal article › Communication
Documents
- Fulltext
Final published version, 133 KB, PDF document
Danmark har store og internationalt orienterede fødevarevirksomheder i flere sektorer, og det har skabt
en række stordriftsfordele. Når det gælder den plantebaserede fødevareindustri er situationen anderledes, og der kan gives forskellige forklaringer. De hidtidige erfaringer med at opbygge et ”grønt vækstlokomotiv” i Danmark er skuffende, og måske har Danmark ikke de samme konkurrencemæssige fordele inden for den plantebaserede fødevareindustri som i kød- og mejeriindustrien. For at kunne styrke sektoren er der brug for et tættere samarbejde mellem fødevarevirksomheder, myndigheder og forskningsverdenen i dannelsen af en egentlig plantebaseret fødevareklynge.
en række stordriftsfordele. Når det gælder den plantebaserede fødevareindustri er situationen anderledes, og der kan gives forskellige forklaringer. De hidtidige erfaringer med at opbygge et ”grønt vækstlokomotiv” i Danmark er skuffende, og måske har Danmark ikke de samme konkurrencemæssige fordele inden for den plantebaserede fødevareindustri som i kød- og mejeriindustrien. For at kunne styrke sektoren er der brug for et tættere samarbejde mellem fødevarevirksomheder, myndigheder og forskningsverdenen i dannelsen af en egentlig plantebaseret fødevareklynge.
Original language | Danish |
---|---|
Journal | Fødevaremagasinet |
Volume | 2023 |
Issue number | 1 |
Pages (from-to) | 20-21 |
Number of pages | 2 |
Publication status | Published - 2023 |
Number of downloads are based on statistics from Google Scholar and www.ku.dk
No data available
ID: 335685993