Jørgen Dejgård Jensen
Professor
Mine arbejdsopgaver drejer sig især om forskning, undervisning og myndighedsrådgivning inden for økonomiske aspekter af fødevareforbrug og fødevareproduktion. Forskningen har især fokus på samfundsøkonomiske analyser af forbrugeres og producenters adfærd og effekten af policy-tiltag på denne adfærd.
Primære forskningsområder
- Forbrugeradfærd i forhold til fødevarer
- Kvantitative analyser af økonomiske incitamenter i forhold til fødevareforbrug og –produktion
- Økonomisk samspil mellem forskellige aktører i værdikæder for fødevarer
- Økonomiske aspekter af madspild
Aktuel forskning
InnoSweet – økonomiske potentialer og barrierer i forhold til innovation af søde drikkevarer med mindre sukkerindhold
Økonomiske samspil I dansk-kinesiske værdikæder for fødevarer
Økonomiske perspektiver for den danske kød- og mejeri-sektor
Potentielle samfundsøkonomiske konsekvenser af klimavenlige kostråd
Undervisnings- og vejledningsområder
Applied Economics of Consumption
Consumer Economics and Policy
Tiltag til forebyggelse af madspil / Food waste mitigation
Økonomisk modellering / Economic modelling
Mulige interessekonflikter
Mine opgaver inden for myndighedsrådgivning foregår ofte inden for emnekredse med en betydelig offentlig og politisk bevågenhed, og hvor der i forbindelse med opgaveløsningen kan være kontakt til forskellige grupper af interessenter, fra landbrugs- og fødevareerhverv, såvel som fra forbrugerorganisationer, miljøorganisationer mv.
En del af mine forskningsprojekter involverer kontakt med virksomheder eller interesseorganisationer, som en naturlig følge af de rammebetingelser som omgiver statslige forsknings- og udviklingsprogrammer som Innovationsfonden, MFVM’s GUDP-program og de landbrugsrelaterede produktionsafgiftsfonde (Svineafgiftsfonden, Kvægafgiftsfonden mv.).
ID: 919330
Flest downloads
-
6329
downloads
Economic costs and benefits of promoting healthy takeaway meals at workplace canteens
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet -
3617
downloads
The new Nordic diet - consumer expenditures and economic incentives estimated from a controlled intervention
Publikation: Bidrag til tidsskrift › Tidsskriftartikel › Forskning › fagfællebedømt
Udgivet