Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Standard

Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark. / Hansen, Henning Otte.

I: Fødevaremagasinet, Bind 2023, Nr. 1, 2023, s. 20-21.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Harvard

Hansen, HO 2023, 'Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark', Fødevaremagasinet, bind 2023, nr. 1, s. 20-21.

APA

Hansen, H. O. (2023). Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark. Fødevaremagasinet, 2023(1), 20-21.

Vancouver

Hansen HO. Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark. Fødevaremagasinet. 2023;2023(1):20-21.

Author

Hansen, Henning Otte. / Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark. I: Fødevaremagasinet. 2023 ; Bind 2023, Nr. 1. s. 20-21.

Bibtex

@article{6182643824d941b89896c4c56a0db9ee,
title = "Vi mangler f{\o}devarelokomotivet for de plantebaserede f{\o}devarer i Danmark",
abstract = "Danmark har store og internationalt orienterede f{\o}devarevirksomheder i flere sektorer, og det har skabten r{\ae}kke stordriftsfordele. N{\aa}r det g{\ae}lder den plantebaserede f{\o}devareindustri er situationen anderledes, og der kan gives forskellige forklaringer. De hidtidige erfaringer med at opbygge et ”gr{\o}nt v{\ae}kstlokomotiv” i Danmark er skuffende, og m{\aa}ske har Danmark ikke de samme konkurrencem{\ae}ssige fordele inden for den plantebaserede f{\o}devareindustri som i k{\o}d- og mejeriindustrien. For at kunne styrke sektoren er der brug for et t{\ae}ttere samarbejde mellem f{\o}devarevirksomheder, myndigheder og forskningsverdenen i dannelsen af en egentlig plantebaseret f{\o}devareklynge.",
author = "Hansen, {Henning Otte}",
year = "2023",
language = "Dansk",
volume = "2023",
pages = "20--21",
journal = "F{\o}devaremagasinet",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Vi mangler fødevarelokomotivet for de plantebaserede fødevarer i Danmark

AU - Hansen, Henning Otte

PY - 2023

Y1 - 2023

N2 - Danmark har store og internationalt orienterede fødevarevirksomheder i flere sektorer, og det har skabten række stordriftsfordele. Når det gælder den plantebaserede fødevareindustri er situationen anderledes, og der kan gives forskellige forklaringer. De hidtidige erfaringer med at opbygge et ”grønt vækstlokomotiv” i Danmark er skuffende, og måske har Danmark ikke de samme konkurrencemæssige fordele inden for den plantebaserede fødevareindustri som i kød- og mejeriindustrien. For at kunne styrke sektoren er der brug for et tættere samarbejde mellem fødevarevirksomheder, myndigheder og forskningsverdenen i dannelsen af en egentlig plantebaseret fødevareklynge.

AB - Danmark har store og internationalt orienterede fødevarevirksomheder i flere sektorer, og det har skabten række stordriftsfordele. Når det gælder den plantebaserede fødevareindustri er situationen anderledes, og der kan gives forskellige forklaringer. De hidtidige erfaringer med at opbygge et ”grønt vækstlokomotiv” i Danmark er skuffende, og måske har Danmark ikke de samme konkurrencemæssige fordele inden for den plantebaserede fødevareindustri som i kød- og mejeriindustrien. For at kunne styrke sektoren er der brug for et tættere samarbejde mellem fødevarevirksomheder, myndigheder og forskningsverdenen i dannelsen af en egentlig plantebaseret fødevareklynge.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2023

SP - 20

EP - 21

JO - Fødevaremagasinet

JF - Fødevaremagasinet

IS - 1

ER -

ID: 335685993